You're on the prod environment.

Abracadabra

Begrijp jij het nog?

Heffingskorting, capaciteitstarief, opslag SDE+, calorische waarde. Zou je deze begrippen in een paar zinnen kunnen uitleggen aan je partner of buurman? Wij dus ook niet. Althans, niet zo dat wij je écht inzicht kunnen geven in je energienota. Maar wij zijn wel verplicht deze begrippen op de nota’s te zetten die wij jou sturen. Daar komt bij dat energieleveranciers allemaal verschillende termen gebruiken voor hetzelfde. Een voorbeeld: netkosten, transportkosten, netbeheerkosten en netwerkkosten zijn begrippen die worden gebruikt voor dezelfde kosten voor het beheer van het energienetwerk. En zelfs de belastingen op de nota zijn onbegrijpelijk. Je betaalt nota bene btw over energiebelasting. Ben je er nog?

Rubik's kubus

Begrijpelijke en vergelijkbare nota

In Nederland is bijna 60 procent van de Nederlanders nog nooit overgestapt van energieleverancier. Wij denken dat dit voor een belangrijk deel komt doordat - op een paar geniale rekenkunstenaars na - niemand zijn energierekening meer begrijpt. En daardoor niet vertrouwt. Jij wilt natuurlijk grip op jouw energiekosten. En energie-aanbiedingen kunnen vergelijken. Met de huidige nota’s is dat vrijwel onmogelijk. Wij zetten ons in voor een begrijpelijke en vergelijkbare energienota. Daarom hebben we een ontwerp voor een nota aan de Minister van Economische Zaken gestuurd die voor iedereen begrijpelijk is. En onze collega-leveranciers vragen we om allemaal dezelfde begrippen te gebruiken.

Wij houden de markt scherp

De missie van de Nederlandse Energie Maatschappij is om de energiemarkt open te breken en transparant te maken. We zijn nu al de vierde leverancier van Nederland met bijna 750.000 elektriciteit- en gasaansluitingen. Hoe meer mensen er overstappen, hoe meer concurrentie. Des te lager worden de energieprijzen en des te beter de dienstverlening. Ook zetten wij ons in voor een verstandige overgang naar duurzame energielevering. Dat is onze rol. Wij houden de markt scherp en daardoor betaalt iedereen minder voor energie. En we gaan door.