Verbeter je WiFi-signaal

Wij begrijpen dat een goed WiFi-signaal belangrijk is.

Tips voor jou!

Bij NLEx begrijpen we dat een goede WiFi-dekking belangrijk is. We delen graag een aantal tips met je. Zo kan jij straks overal in en rondom je huis internetten. Voetjes omhoog, filmpje aan en relaxen maar!

Plaatsing van je modem

De plaatsing van je modem is belangrijk voor de sterkte van je WiFi-signaal. Probeer stoorzenders zo veel mogelijk te vermijden. Zet je modem dus niet in of onder een kastje. In je woning kunnen meerdere stoorzenders ervoor zorgen dat je WiFi-signaal zwak, traag of instabiel is. Voorbeelden hiervan zijn: een magnetron, bluetooth, een autoalarm, een draadloze muis of een draadloos toetsenbord. Ook gewapend beton, vloerverwarming, vloerisolatie en radiatoren kunnen voor een zwakker signaal zorgen. Materialen zoals glas, spiegels en water kaatsen het signaal terug. Hierdoor lijkt het signaal sterk, maar raakt de communicatie verstoord en komt het signaal niet goed aan bij je apparaat.

Het juiste WiFi-kanaal

Andere WiFi-netwerken in de buurt kunnen zorgen voor ruis en een tragere verbinding. WiFi wordt uitgestuurd over verschillende kanalen. Je modem staat standaard ingesteld op ‘auto’ (automatisch). Je modem zoekt dan steeds het beste kanaal uit. Je kan er ook voor kiezen zelf één vast kanaal in te stellen. Als je een rustig plekje in het netwerk hebt gevonden bijvoorbeeld, want zo min mogelijk verstoring betekent de snelste WiFi!

WiFi-versterker

Om je WiFi-signaal nog verder te laten reiken, krijg je een gratis WiFi-versterker bij je abonnement. Deze WiFi-versterker vergroot het bereik van je WiFi, waardoor je overal in en rondom je huis online kan zijn. Zelfs op zolder of in je tuin! Installeren is zo gepiept. Hier lees je er meer over.