You're on the prod environment.

Duurzame energie

Hoe zit dat nu eigenlijk?

Transparantie

Duurzame energie is in feite een ander woord voor energie die onbeperkt beschikbaar is en minimale milieuschade met zich meebrengt. Energieleveranciers zetten deze term helaas vaak ten onrechte in als marketinginstrument. Maar echt niet alle stroom is even groen. Al in 2013 hebben wij besloten dat het tijd was voor transparantie over duurzame energie. We vinden het namelijk belangrijk dat jij precies weet waar je aan toe bent!

Garantie van Oorsprong

Hoe het werkt. Groene-stroomproducenten leveren hun duurzame energie aan het elektriciteitsnet. Daarvoor ontvangen zij certificaten, de zogeheten Garanties van Oorsprong (GvO’s). Die certificaten kun je als leverancier (wij dus) kopen van de energieproducenten. Met de GvO’s krijgt de elektriciteit van de leverancier haar ‘bron’. Sommige certificaten zijn relatief duur omdat ze maar beperkt beschikbaar zijn (zoals Nederlandse wind) en sommige duurzame energiebronnen zijn dankzij het grote aanbod door de jaren heen steeds goedkoper geworden (zoals Scandinavische waterkracht).

Duurzame energie vergelijken

Sommige energiebronnen zijn dus duurzamer dan andere bronnen. Hierdoor zijn de energieprijzen voor duurzame stroom ook verschillend. Wij geven jou de keuze.

Groen: Europese windenergie

Van windmolens in Europa. Europese windenergie kost een gemiddeld huishouden ongeveer €1,89 per jaar extra ten opzichte van grijze stroom.

Groen: Nederlandse windenergie

Van windmolens in Nederland. Als je kiest voor Nederlandse windenergie, kies je voor elektriciteit die is opgewekt in Nederland en daardoor bijdraagt aan de verduurzaming van ons land. Nederlandse windenergie kost een gemiddeld huishouden ongeveer €12,00 per jaar extra ten opzichte van grijze stroom.

Ben je al klant? Dan kan het zijn dat je elektriciteit wordt opgewekt in waterkrachtcentrales in Europa. Zodra je je contract verlengt krijg ook jij de keuze uit Europese of Nederlandse windenergie.

Als consument ben je natuurlijk altijd op zoek naar de beste energieleverancier. Welk energiebedrijf is het meest milieuvriendelijk en heeft ook nog eens de voordeligste prijzen en de beste service? Bij ons kies jij dus helemaal zelf hoe duurzaam je je energie wilt hebben. Ook wat betreft de prijs ben je bij NLE aan het juiste adres. Met onze 'Kom erbij'-bonus zetten wij de energiemarkt namelijk wederom op scherp! Verantwoord bezig zijn was nog nooit zo makkelijk.

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl

Stap nu over

voor gas en 100% groene stroom

Bekijk aanbod
Nu
bij 3 jaar
150
'Kom erbij'-
bonus