Meestgestelde vragen Anna

Voorwaarden en kosten Anna

Wat zijn de voorwaarden en wat kost Anna?

Je sluit een contract af voor Anna-services. Dit is los van je energiecontract. Je krijgt Anna 5 jaar in bruikleen. Dit betekent dat je haar bij het opzeggen van je Anna-contract weer (in goede staat) bij ons inlevert. Na 5 jaar is Anna jouw eigendom en hoef je haar niet meer in te leveren bij eventuele opzegging. Je kunt dit vergelijken met de mediabox die je ontvangt van je telecomaanbieder. Voor het apparaat hoef je niks te betalen. Voor de Anna-services betaal je €3,99 per maand. Dit bedrag is inclusief btw en wordt tegelijkertijd met je termijnbedrag afgeschreven (voorwaarde is dat dit per automatische incasso moet gaan. Let op:  je termijnbedrag wordt dus met €4,00 verhoogd (dit zijn de €3,99 aan Anna-services).

De kosten voor Anna-services staan op de jaarnota onder het kopje ‘overige kosten’. Het contract dat je afsluit, is voor onbepaalde tijd. Er zit dus geen opzegvergoeding aan vast als je besluit Anna weer in te leveren. 

Hoe zit het met installatiekosten?

De installatie kost €70,00. De installatie wordt verzorgd door onze installatiepartner Guidion. 

Aan welke eisen moet mijn huis voldoen om Anna te kunnen gebruiken?

Als je de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, zijn jij en Anna voor elkaar geschikt:

  • Wordt je huis verwarmd door cv-ketel op gas?
  • Is er WiFi-bereik bij de cv-ketel?
  • Beschik je over een smartphone of tablet?

Anna is niet voor elke cv-ketel geschikt. Veel fabrikanten maken al jaren ketels in allerlei variaties. Anna kan omgaan met de meeste moderne ketels, maar niet met allemaal. Er zijn wat oudere soorten waar Anna niet eenvoudig mee communiceert.

Kan ik Anna, als nieuwe klant, ook krijgen?

Ja. Zodra je het eerste termijnbedrag hebt betaald, kun je Anna bestellen. Je ontvangt vanzelf bericht wanneer Anna beschikbaar voor je is. 

Kan ik Anna annuleren?

Ja. Je hebt tot één dag voor de afgesproken installatiedatum het recht om het Anna-contract kosteloos en zonder opgaaf van redenen te ontbinden.

Wat gebeurt er met Anna als ik over zou stappen naar een andere leverancier? 

Als je besluit geen klant meer te blijven van NLE maar je wilt Anna wel blijven gebruiken, dan kan dat. Je blijft dan aan NLE de Anna-services voor het Anna-contract betalen. Zeg  je op en wil je ook geen gebruik meer maken van Anna, dan zeg je ook het Anna-contract op. Je hebt Anna 5 jaar in bruikleen, daarna word je eigenaar. Zeg je binnen deze 5 jaar je Anna-contract op, dan moet je Anna terugsturen.

Op het moment dat je de eigendom van Anna hebt verkregen (na 5 jaar), mag Anna blijven hangen als het Anna-contract is beëindigd. Dit betekent wel dat Anna-services stop worden gezet: zo kun je maar beperkt gebruikmaken van haar functionaliteiten (je kunt haar bijvoorbeeld alleen handmatig bedienen. De app, updates en gebruiksprofielen zijn niet meer beschikbaar).

Installatie en gebruik van Anna

Hoe kan ik Anna installeren?

Anna is eenvoudig te installeren. In 5 heldere stappen. Maar het blijft natuurlijk een technisch apparaat. Daarom is het voorlopig alleen mogelijk de installatie te laten verzorgen door een installateur. 

Waarom helpt Anna alleen besparen op gas en niet op elektriciteit?

Omdat Anna wordt aangesloten op de cv-ketel en niet op een slimme elektriciteitsmeter. Anna richt zich dus uitsluitend op het besparen met behulp van de verwarming. In de meeste huishoudens vormt het gasverbruik overigens het grootste deel van de energierekening (ongeveer 2/3).

En Anna is nog maar het begin. Er staan bij NLE al nieuwe innovaties op stapel. Het zou dus kunnen dat je in de toekomst ook je verlichting gaat aansturen via een product van NLE.

Heeft Anna een bewegingssensor?

Ja, Anna is uitgerust met een bewegingssensor. Hierdoor licht Anna op als je haar aanraakt. Zo laat ze je met kleur zien dat ze doet wat je van haar vraagt. De bewegingssensor laat Anna ook oplichten als je binnen een straal van 50 centimeter voor haar staat. 

Is aansluiting op vloerverwarming mogelijk?

Anna werkt alleen op vloerverwarming die door de cv-ketel verwarmd wordt. Andere soorten vloerverwarming zijn niet met Anna aan te sturen.

Werkt Anna met stadsverwarming? Situaties waarbij een warmtepomp (of stadsverwarming) aanwezig is, worden helaas nog niet ondersteund. Dit omdat er dan geen cv-ketel in huis is. En Anna werkt juist met je cv-ketel.