Dakisolatie

Zoals iedereen weet stijgt warmte op. In woningen betekent dit dat alle warmte richting het dak gaat. Wanneer het dak niet goed geïsoleerd is, gaat de warmte verloren. Door slechte dakisolatie zal de verwarming overuren moeten draaien en zul je al snel een hoge rekening krijgen. Het is dan ook erg belangrijk om de warmte goed binnenshuis te houden. Met goede dakisolatie kun je veel geld besparen.

Soorten dakisolatie
Er zijn enorm veel verschillende factoren die van invloed zijn op de manier waarop je huis geïsoleerd  is. Een aantal belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld het type dak (plat of hellend), de aanwezigheid van een zolderruimte, en het wel of niet verwarmen van de ruimte onder het dak. Op basis van deze en tal van andere factoren, wordt vervolgens bepaald welk materiaal je het beste kunt gebruiken voor dakisolatie.

Van hardschuimplaten tot steenwol; er zijn veel verschillende materialen om je dak te isoleren. Hardschuimplaten zijn makkelijk in gebruik en kun je zelf op maat snijden. Glaswol is een heel ander soort isolatiemateriaal, dat ook prima gebruikt kan worden voor geluidsisolatie. Steenwol is qua werking vergelijkbaar met glaswol. Als laatst is aluminium noppenfolie een geschikt materiaal wanneer je zelf dakisolatie wil plaatsen. Dit materiaal is namelijk eenvoudig te bewerken.

Warmte behouden
Er zijn dus verschillende materialen die je kunt gebruiken voor dakisolatie. Naast het behouden van warmte door middel van dakisolatie wil je deze warmte in eerste instantie natuurlijk goedkoop afnemen. Bij NLE hebben we goedkope energiepakketten waar je uit kunt kiezen.