Drukvaste isolatie

Drukvaste isolatie is er in veel verschillende vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan platen (PUR), foamglas en steenwol. Het doel van drukvaste isolatie is natuurlijk dat je vloer drukbestendig is. Je vloer komt elke dag onder veel druk te staan, en daarbij wil je niet dat je isolatie het begeeft.

Drukvaste isolatie op het dak
Drukvaste isolatie wordt, opvallend genoeg, vooral gebruikt als dakisolatie. In woningen zonder tuin of balkon, is het platte dak al snel de enige geschikte plek om van de zon en de buitenlucht te genieten. Wanneer je op een plat dak wilt lopen, ben je (zo goed als) verplicht om drukvaste isolatie aan te leggen. Ook als je op dit moment nog geen gebruik maakt van je platte dak, is het verstandig om voor drukvaste isolatie te kiezen. Zo kun je later, zonder opnieuw te hoeven isoleren, je dak alsnog als terras gaan gebruiken.

Wat is drukvaste isolatie nu precies?
Drukvaste isolatie heeft een hogere drukvastheid dan andere isolatiematerialen. Dit betekent dat het een hogere druk toelaat. Het vervormt dus niet bij een bepaalde druk, zoals het lopen op een plat dak. Ook zware materialen zoals een koelkast of een vriezer, die voor enorme druk zorgen, kun je gerust neerzetten op je dak als je drukvaste isolatie hebt geplaatst. Dit is hier prima tegen bestemd. Laat die dakterrasbarbecues- en borrels maar komen!