Duurzame energie

Hoe zit dat nou eigenlijk?

Transparantie

Duurzame energie is in feite een ander woord voor energie die onbeperkt beschikbaar is en minimale milieuschade met zich meebrengt. Energieleveranciers zetten deze term helaas vaak ten onrechte in als marketinginstrument. Maar echt niet alle stroom is even groen. Al in 2013 hebben wij besloten dat het tijd was voor transparantie over duurzame energie. We vinden het namelijk belangrijk dat jij precies weet waar je aan toe bent!

Garantie van Oorsprong

Hoe het werkt. Groene-stroomproducenten leveren hun duurzame energie aan het elektriciteitsnet. Daarvoor ontvangen zij certificaten, de zogeheten Garanties van Oorsprong (GvO’s). Die certificaten kun je als leverancier (wij dus) kopen van de energieproducenten. Met de GvO’s krijgt de elektriciteit van de leverancier haar ‘bron’. Sommige certificaten zijn relatief duur omdat ze maar beperkt beschikbaar zijn (zoals Nederlandse wind) en sommige duurzame energiebronnen zijn dankzij het grote aanbod door de jaren heen steeds goedkoper geworden (zoals Scandinavische waterkracht).

Duurzame energie vergelijken

Sommige energiebronnen zijn dus duurzamer dan andere bronnen. Hierdoor zijn de energieprijzen voor duurzame stroom ook verschillend. Wij geven jou de keuze.

 Beetje groen: Europese waterkracht
Van waterkrachtcentrales in Europa. Kost ongeveer €1,44 per jaar extra voor een gemiddeld huishouden.

 Groen: Europese windenergie
Van windmolens in Europa. Kost ongeveer €1,89 per jaar extra voor een gemiddeld huishouden.

 Groen: Nederlandse windenergie
Van windmolens in Nederland. Kost ongeveer €6,37 per jaar extra voor een gemiddeld huishouden.

Als consument ben je natuurlijk altijd op zoek naar de beste energieleverancier. Welk energiebedrijf is het meest milieuvriendelijk en heeft ook nog eens de voordeligste prijzen en de beste service? Bij ons kies jij dus helemaal zelf hoe duurzaam je je energie wilt hebben. Ook wat betreft de prijs ben je bij NLE aan het juiste adres. Met onze 'Kom erbij'-bonus zetten wij de energiemarkt namelijk wederom op scherp! Verantwoord bezig zijn was nog nooit zo makkelijk.

"Er werd goed naar mij geluisterd en direct een oplossing geboden voor mijn probleem."

Beoordelingscijfer: 9

- Review op Tevreden.nl