Energielabels

Energielabels
Een energielabel laat in een enkel oogopslag zien welke apparaten, auto’s en woningen energiezuinig zijn. En welke juist minder scoren in dit opzicht.

Energiezuinige apparaten
Energielabels voor apparaten variëren van A+++ tot en met G, daarnaast bestaan er ook variaties in kleur(van donkergroen tot rood). Deze energielabels geven informatie over het energieverbruik van bijvoorbeeld afwasmachines, televisies en ovens. Naast het stroomverbruik geven sommige energielabels ook informatie over het waterverbruik. Deze energielabels worden dan ook toegepast op bijvoorbeeld vaatwassers en wasmachines.

Overige energielabels
Ook voor huizen en auto’s bestaan er verschillende energielabels. Voor huizen worden dezelfde labels gebruikt als voor apparaten. Het label voor woningen is echter meer dan een los papiertje. In het rapport dat hiervoor wordt gebruikt staan onder andere de eigenschappen van de woning, maar wordt natuurlijk vooral gelet op het verbruik dat het huis nodig heeft om verwarmd te blijven. Ook voor auto’s zijn er energielabels. Deze labels bestaan van A tot en met G en geven aan hoeveel brandstof de auto nodig heeft in vergelijking met andere auto’s. Naast een energielabel is het ook belangrijk wat voor brandstof de auto gebruikt. Zo is diesel bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan benzine.

Andere manieren voor een groen milieu
Naast deze energielabels voor huizen, kun je het huis zelf ook milieuvriendelijker maken door over te stappen op groene energie. Bij de Nederlandse Energie Maatschappij kun je kiezen uit drie verschillende energiepakketen die alle drie, in verschillende mate, bestaan uit groene energie.

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl