Energiemanager

Energiemanagers worden vaak online gebruikt om inzicht te geven in je energieverbruik. Hierdoor kun je als consument bekijken waar je te veel energie (en dus ook geld) aan uitgeeft. Vaak kosten energiemanagers een klein bedrag per maand, maar heb je deze kosten snel terugverdiend door te starten met besparen. Energiemanagers helpen je namelijk om inzicht te krijgen in je energieverbruik.

Hoe werken energiemanagers?
Veel energiemanagers werken op basis van gemiddelden en data uit vorige periodes. Het gemiddelde energieverbruik van een vergelijkbaar gezin kan bijvoorbeeld vergeleken worden met je eigen energieverbruik, waardoor je snel kunt bekijken of je wel zo zuinig bent als je denkt. Daarnaast bieden energiemanagers je vaak de mogelijkheid om je energieverbruik te vergelijken met vorige periodes (maanden). Sommige energiemanagers laten ook de teruglevering van elektriciteit door zonnepanelen zien, als je deze hebt natuurlijk. Op deze manier kun je eenvoudig berekenen wanneer je de kosten van je zonnepanelen hebt terugverdiend! Daarnaast biedt een energiemanager vaak de mogelijkheid om besparingsdoelen in te stellen. Je kunt dan na een bepaalde periode zien of je de doelen gehaald hebt of niet. 

Wat heb ik aan een energiemanager?
Een energiemanager wordt wel eens gezien als een luxe product. De verbruikscijfers die worden bijgehouden en de gemiddelden waarmee vergeleken wordt, kun je namelijk ook zelf opzoeken en berekenen. Maar als je dit zelf moet doen, kost het erg veel tijd. Daarom is het gebruiken van een energiemanager een handige, tijdbesparende tool die voor veel huishoudens voordeel op kan leveren. NLE biedt sinds december 2014 een gratis energiemanager aan, namelijk Anna-inzicht. Deze app is gratis te downloaden en geeft mensen met een slimme meter écht inzicht in hun energieverbruik. 

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl