Energieverbruik huishouden

Het energieverbruik per huishouden is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste is het type woning erg belangrijk. Woon je in een flat met 2 personen? Dan zal je gemiddeld zo'n 2000 kWh aan stroom verbruiken. In een rijtjeshuis met 5 personen kan dit oplopen tot 6000 kWh. Ook het gasverbruik verschilt erg per huishouden. Zo zal een gezin in een vrijstaand huis rond de 2000 m³ gas verbruiken, terwijl dit in een flat maar ongeveer de helft is. 

Energieverbruik huishouden omlaag brengen
Oké. Het energieverbruik per huishouden verschilt dus nogal. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je energieverbruik omlaag te brengen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie. Is jouw huis goed geïsoleerd of heb je een oud en tochtig huis? In het laatste geval kun je zelf verschillende gedeeltes isoleren, zoals de muren, de vloer, kruipruimtes, maar ook het plafond of het dak. Het verschil tussen enkel en dubbel glas is ook te merken aan je gasverbruik.

Energieverbruik per apparaat
Aangezien niet alle apparaten evenveel stroom verbruiken, is het handig om dit per apparaat te bekijken. Zo verbruiken elektrische boilers gemiddeld het meest, maar ook wasdrogers, grote Amerikaanse koelkasten en elektrische kookplaten verbruiken per jaar erg veel energie. Het energieverbruik per huishouden verschilt dan ook, afhankelijk van het verbruik van deze apparaten.

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl