Energieverbruik Nederland

Het energieverbruik in Nederland is de afgelopen jaren, net als in veel omliggende landen in Europa, flink gestegen ten opzichte van vorige jaren. De grootste oorzaak van het toenemende energieverbruik ligt bij de huishoudens. Daarnaast is het energieverbruik ook gestegen in andere sectoren zoals in het verkeer en het vervoer, industrie en de energiesector.

Energieverbruik Nederlandse huishoudens
Als we inzoomen op het energieverbruik van huishoudens, zien we dat het totale verbruik slechts licht is toegenomen. De verdeling binnen het energieverbruik is wel veranderd. Nederland verbruikt namelijk vooral steeds meer elektriciteit. Toch is ook het verbruik van aardgas de laatste jaren toegenomen. Dit komt vooral door de koude winters van de jaren 2011 en 2012, waardoor er extra gestookt moest worden.

Energieverbruik Nederlandse industrie
Ook het energieverbruik van de Nederlandse industrie is de afgelopen jaren met ongeveer 2 procent per jaar toegenomen. Hoewel het energieverbruik van de industrie vaak niet gemakkelijk omlaag kan worden gebracht, kun je wel iets doen aan je persoonlijke energieverbruik.

Energieverbruik verlagen
Veel gezinnen willen graag besparen op hun rekeningen door hun energieverbruik verlagen. Hier zijn verschillende manieren voor. En de meest efficiënte manieren hoeven niet eens veel tijd of geld te kosten! Wil je meer weten over besparen? Kijk dan hier

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl