Energievoorziening

De drie meest voorkomende brandstoffen om heel Nederland van energie te kunnen voorzien zijn aardolie, aardgas en steenkool. Er is alleen een groot nadeel aan deze brandstoffen: ze zijn slecht voor het milieu en zorgen voor veel CO2-uitstoot.

Hoelang nog?
Deze fossiele brandstoffen gaan natuurlijk een keer opraken. Aangezien we deze stoffen in een enorm tempo verbruiken, is de verwachting dat we nog ongeveer 200 jaar vooruit kunnen met de huidige voorraad van steenkool. Olie en gas zijn nog sneller op, naar verwachting al over ongeveer 100 jaar.

Duurzame energie
Een steeds groter wordende tegenhanger van deze brandstoffen is duurzame energie. Met het oog op de toekomst en het milieu is dit een veel betere manier van energieopwekking. Als de fossiele brandstoffen op zijn, moeten we onze energievoorziening in zijn geheel met behulp van duurzame energie kunnen reguleren. Duurzame energie wordt, door het milieubewuste aspect, ook wel groene energie genoemd. Groene energie wordt voornamelijk opgewekt uit wind- en waterkracht, de zon en biomassa. De uitstoot van broeikasgassen kan door deze manier van energievoorziening enorm worden terug geschroefd.

Energie bij NLE
Bij NLE kiezen we natuurlijk ook voor een milieuvriendelijke opwekking van energie. Je kunt bij ons kiezen tussen energie opgewekt door waterkracht, windenergie of Nederlandse windenergie. Allemaal groene energie en superscherp geprijsd. Kijk hier voor meer informatie over onze producten.