EPS isolatie

EPS isolatie staat voor expanded poly-styrene. Dit is een bepaald type kunststof die voor vele verschillende doeleinden gebruikt wordt. Het heeft een karakteristiek en wit uiterlijk en is van oorsprong bedoeld als isolatiemateriaal. Vroeger werd het materiaal ook wel tempex of gewoon piepschuim genoemd. EPS isolatie is vandaag de dag nog steeds erg populair. Het product wordt ook gebruikt in de verpakkingsindustrie en in producten voor de GWW-sector.

Het milieu
Een veelgestelde vraag is of EPS isolatie slecht is voor het milieu. Deze vraag kan simpelweg beantwoord worden met “Nee”. EPS isolatie is gelijkwaardig ten opzichte van andere materialen en is bovendien volledig recyclebaar. Daarnaast is het materiaal enorm duurzaam. Zelfs na een aantal jaar in een natte ondergrond bevestigd, is bewezen dat EPS isolatie niet tot nauwelijks water opneemt.

Voordelen van EPS isolatie
EPS isolatie heeft vele voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Het belangrijkste voordeel is uiteraard dat het materiaal sterk isolerend is. EPS is daarnaast erg licht, niet gevoelig voor vocht, recyclebaar, duurzaam, milieuvriendelijk en als laatst erg makkelijk verwerkbaar. Doordat het materiaal zo licht is en eenvoudig te verwerken is, is EPS isolatie dan ook erg geschikt voor de doe-het-zelver thuis.

Waar isoleren?
Er zijn een aantal vaste plekken in huis waar je EPS isolatie aan zou kunnen leggen. Denk bijvoorbeeld aan het dak en de vloer, maar ook de buitenmuren zijn bekende plekken waar veel warmte verloren gaat.

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl