Garage isoleren

Als je het hebt over isoleren, denk je in eerste instantie vooral aan muurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie in huis. Logisch, want een goed verwarmd huis betekent lagere stookkosten. Maar ook het isoleren van je garage kan om een aantal redenen handig zijn. In je garage staan vaak kostbare bezittingen, zoals je auto, fietsen of bepaald (duur) gereedschap. Deze spullen wil je natuurlijk veilig en droog kunnen bewaren. Je garage isoleren is een goede manier om dit te bereiken.

Hoe isoleer ik mijn garage?
Je garage isoleren kan op verschillende manieren, maar het is verstandig om een vast patroon aan te houden als je ermee begint. Ruim allereerst altijd je garage op, het liefst helemaal leeg, maar zorg in ieder geval dat de wanden vrij zijn. Plaats vervolgens het regelwerk in de garage. Tussen je buitenmuren en het regelwerk plaats je dampopen folie om je isolatiemateriaal te beschermen. De volgende stap is het snijden van het glaswol of steenwol en dit tussen het rachelwerk plaatsen. Het geheel sluit je vervolgens af met dampdichte folie. De muur kun je tot slot bedekken met MDF-platen, om het netjes af te werken.

Waarom isoleren?
Je garage isoleren is een redelijk tijdrovende klus, maar zeker de moeite waard. Je bespaart hiermee namelijk eventuele kosten die kunnen ontstaan door beschadiging van vocht. Daarnaast kun je de verwarming in je garage lager of zelfs uitzetten.