Gas besparen

Op gas besparen is een goede manier om je jaarlijkse energierekening een stuk omlaag te brengen. Gas is immers het duurste product van de rekening. Een gemiddeld Nederlands gezin verbruikt 1800 m³ gas per jaar. Door een aantal slimme tips en trucs kun je dit aantal kubieke meters omlaag brengen en zo flink op gas besparen!

Handige tips
Er zijn verschillende tips die kunnen helpen met energie en gas besparen. Een belangrijke, maar vaak vergeten tip, is het besparen op moderne apparatuur. Vooral de hr-ketel is een apparaat dat je niet zo snel vervangt, terwijl een nieuwe ketel al snel zorgt voor een jaarlijkse gasbesparing van ongeveer 20%.

Isoleren is besparen
Het isoleren van verschillende onderdelen in huis zorgt ervoor dat de verwarming minder hoog en lang aan hoeft te staan om voor een aangename temperatuur te zorgen. Zo is radiatorfolie een eenvoudige manier om te zorgen dat de warmte van de achterkant van de radiator niet meteen naar buiten verloren gaat. Een tochtstrip zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat bij kieren van ramen, deuren en aansluitingen bij het dak. Ook dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie zijn investeringen die je op jaarbasis flink wat kunnen opleveren.

Overige tips
Daarnaast kun je met de volgende simpele besparingstips ook gas besparen. Zet de thermostaat niet te hoog, 1 of 2 graden lager kan al tot 10% gas besparen op jaarbasis. En als je gaat slapen, vergeet dan niet om de verwarming in álle kamers helemaal uit te zetten!

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl