Gas en elektra aanvragen?

De Nederlandse Energie Maatschappij heeft de energiemarkt in Nederland flink opgeschud. Energiemaatschappijen concurreren meer en dat levert prijsvoordeel op voor jou als klant. Naast zeer scherpe gas en elektra tarieven kun je bij NLE je eigen contract samenstellen en zelf kiezen hoe groen je jouw energie wilt. Ook het maandelijkse voorschotbedrag beheer je zelf in Mijn Energie.

Nog niet overtuigd? Bereken dan nu wat je kunt besparen als je gas en elektra aanvraagt bij NLE.

Word klant

Gas en elektra aanvragen, hoe werkt dat?

Heel simpel:

  • NLE regelt de hele overstap

  • Wij zeggen het contract met je oude energiemaatschappij op.

  • Je betaalt nooit dubbel

  • Binnen enkele dagen ontvang je je energiecontract per post

Gas & Elektra tarieven

Opbouw gasprijs

De gasprijs die je uiteindelijk betaalt op je energierekening is opgebouwd uit een aantal componenten. Deze componenten zijn verdeeld in 2 kostensoorten, namelijk de leveringskosten en de netbeheerkosten. De leveringskosten bestaan uit variabele en vaste kosten.

 

Variabele leveringskosten

Er vallen 3 soorten kosten onder de variabele leveringskosten:
-    Leveringstarief (inclusief regiotoeslag)
-    Opslag Duurzame Energie
-    Energiebelasting
De vaste leveringskosten zijn kosten die de energieleverancier in rekening brengt voor de levering van gas.

 

Wat kost gas per m³?

De kosten per m³ zijn momenteel als volgt verdeeld:
-    Leveringstarief (inclusief regiotoeslag):  €0,27711 per m³
-    Opslag Duurzame Energie: €0,06340 m³
-    Energiebelasting: €0,35469 per m³

 

De totale leveringskosten per m³ gas komen momenteel (prijspeil mei 2019; regio Rotterdam) uit op €0,69521.
Naast de variabele leveringskosten komen er ook nog vaste leveringskosten bij, deze kunnen per energieleverancier verschillen. Bij NLE betaal je momenteel €0,23 per dag aan vaste leveringskosten. Daarnaast betaalt iedereen in Nederland netbeheerkosten. De netbeheerkosten verschillen per netbeheerder. In de regio Rotterdam betaal je bijvoorbeeld momenteel €0,47 netbeheerkosten per dag. Op ons tarievenblad vind je de kosten voor jouw regio.

Wat kost elektriciteit?

De prijs van elektriciteit is, net als de prijs van gas, ook opgebouwd uit meerdere componenten en is in grote lijnen als volgt :
-    Leveringstarief: €0,07581
-    Opslag Duurzame Energie: €0,02287
-    Energiebelasting: €0,11934

De totaalprijs per KWh (prijspeil mei 2019) komt uit op €0,21802. Dit bedrag is exclusief vaste leveringskosten en netbeheerkosten.  Ook moet je in de totaalberekening nog rekening houden met de Vermindering Energiebelasting. Bekijk hier een voorbeeld van een KWh berekening.

 

 

Elektriciteit en gas afsluiten

Wil je graag elektriciteit en gas afsluiten voor jouw woning en ben je benieuwd wat je uiteindelijk gaat betalen? Bij NLE profiteer je van zeer scherpe elektriciteits- en gastarieven die je voor meerdere jaren vast kunt zetten. Ook krijg je als nieuwe klant een ‘Kom erbij’-bonus die kan oplopen tot wel € 200,00. Bereken snel je maandbedrag en stap over naar energieleverancier NLE