Gasverbruik

Het gasverbruik is erg afhankelijk van het soort woning waar je in woont. Zo is het gemiddeld gasverbruik van een flatje natuurlijk een stuk lager dan het gemiddeld gasverbruik van een vrijstaand huis. Wat veel mensen zich vaak afvragen is hoe hoog hun gasverbruik is ten opzichte van het gemiddelde gasverbruik. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van de verschillende soorten woningen en het gemiddelde gasverbruik dat daarbij hoort.

Gasverbruik per woning
Over het algemeen kan gezegd worden dat een gemiddeld huishouden ongeveer 1500 m³ gas per jaar verbruikt. Het verschil zit hem, zoals hierboven al vermeld, in het type woning. Een flatje zit gemiddeld op 1.000 m³, een tussenwoning op 1.400 m³, een hoekwoning op 1.650 m³, een twee-onder-één-kap-woning op 1.750 m³ en een vrijstaand huis op 2.350 m³.

Ik verbruik te veel gas
Verbruik je te veel gas en weet je niet waar dit aan ligt? Denk dan eens aan de verschillende manieren die er zijn om je huis te isoleren. Door de warmte beter binnen te houden, hoef je minder te stoken en gaat het gasverbruik automatisch naar beneden. De manieren waarop je het snelst een big-win kunt behalen, is het aanleggen van dakisolatie en vloerisolatie. Daarnaast is het aan te raden om dubbelglas te laten plaatsen, mocht je nog ramen hebben met enkelglas. Dit kan zorgen voor een enorme besparing op het gasverbruik!

Denk je aan overstappen? Vergelijk hier de gas- en lichtprijzen van NLE.

Anna-inzicht

Vanaf 1 januari 2015 krijgen alle Nederlandse huishoudens een slimme energiemeter. Voor huishoudens met een slimme meter heeft NLE de Anna-inzicht app ontwikkeld. Met de Anna-inzicht app maak je je slimme meter nóg slimmer. Met de app krijg je eenvoudig inzicht in je energieverbruik. Vergelijk jouw verbruik met andere gebruikers met hetzelfde profiel. Hoe verder je je profiel uitbreidt, hoe beter de vergelijking en het inzicht in je eigen verbruik. Kijk hier voor meer informatie over Anna-inzicht.