Gevelisolatie

Wanneer er over gevelisolatie gepraat wordt, gaat dit al snel gepaard met een kostenplaatje. Gevelisolatie wordt gezien als een dure kostenpost en niet als een milieuvriendelijke investering. Dit is ook terug te zien in het straatbeeld van Nederland: Slechts de helft van alle woningen met gevels hebben gevelisolatie.

Waarom gevelisolatie
Voor bijna alle woningen met gevels biedt gevelisolatie alleen maar voordelen. Het grootste voordeel is het verminderen van warmteverlies. Door dit warmteverlies door gevelisolatie te verminderen kan tot en met 15% gespaard worden op de energierekening. Meer warmte blijft binnenshuis waardoor er minder gestookt hoeft te worden.

Tips voor gevelisolatie
Het belangrijkst om bij te weten is dat gevelisolatie voor veel woningen verschillend is in aanleg. Is de woning bijvoorbeeld voor 1988 gebouwd? Dan is de kans erg groot dat het huis geen gevelisolatie heeft, en gevelisolatie dus geheel opnieuw aangelegd moet worden. Daarbij is het dan ook belangrijk om een professional naar jouw huis te laten kijken, omdat de kosten vaak te hoog door de consument worden in geschat.

Andere vormen van isolatie
Naast gevelisolatie zijn er tal van andere manieren om de warmte in je huis te kunnen bewaren. Denk bijvoorbeeld aan dakisolatie of vloerisolatie. Ook de buitenmuren en de kruipruimtes zijn plekken waar veel warmte verloren gaat wanneer er niet goed geïsoleerd is.