Glaswol isolatie

Glaswol isolatie is erg populair onder de doe-het-zelvers. Het wordt veel gebruikt bij het isoleren van daken, vloeren en binnenmuren.

Materiaal
Glaswol bestaat voornamelijk uit een combinatie van gerecyclede glasscherven en zand. Het materiaal is niet brandbaar en ook niet op te lossen in water, waardoor glaswol isolatie een veelgebruikt product is bij isolatie. Het materiaal kan alleen wel jeuk en irritatie veroorzaken. Hierdoor is het aan te raden om bij het gebruik van dit materiaal altijd lange mouwen en handschoenen dragen. Ook een stofmasker en/of een stofbril is geen overbodige luxe. Wanneer je besluit glaswol isolatie toe te passen, probeer dan te vermijden dat de betreffende kamer vochtig of warm is. 

Werking
Glaswol isolatie werkt zo goed omdat glaswol een open structuur heeft waar de lucht wordt ingesloten tussen de verschillende lagen van het materiaal. Hierdoor kan de lucht niet circuleren en geen warmte afdragen. Andere voordelen van het materiaal zijn het gewicht en het gemak in het gebruik ervan. Glaswol isolatie weegt erg weinig en kan eenvoudig bewerkt worden met bijvoorbeeld een schaar of een mes.

Toepasbaarheid
Glaswol isolatie wordt op meerdere plekken in het huis toegepast. De meest populaire plekken zijn bijvoorbeeld daken, plafonds en binnenmuren. Glaswol wordt voor dakisolatie vaak geleverd met een laagje aluminiumfolie, om zo vochtproblemen tegen te gaan.