Goedkope isolatie

Isoleren staat dan wel gelijk aan besparen, in eerste instantie kost het vaak (behoorlijk wat) geld. Toch zijn er ook een aantal goedkope isolatietips waarmee je de warmte in huis behoudt.

Soorten goedkope isolatie
Een van deze tips is de tochtstrip. Een tochtstrip wordt vaak gezien als de meest rendabele vorm van isolatie en zorgt ervoor dat er geen warme lucht tussen kieren door ontsnapt. Een andere manier is radiatorfolie. Als je dit achter de muur van je radiator plakt, verdwijnt de warmte niet dwars door de buitenmuur maar blijft het in je huis. 

Overige isolatie
Naast tochtstrips en radiatorfolie zijn er nog een aantal isolatiemogelijkheden. Dit zijn wel grotere investeringen dan bovengenoemde oplossingen. Veel warmte in je woning gaat namelijk verloren via muren en daken (en ook ramen). Vloerisolatie en dakisolatie zijn zeker de moeite waard om te overwegen als de goedkopere tips bij jou niet goed genoeg helpen isoleren.

Dubbel glas
Een andere manier van goedkope isolatie is dubbel glas. Er zijn veel verschillende soorten dubbel glas. Welke je ook kiest, je bent ervan verzekerd dat je binnen meer warmte bewaard. Woon je in een oud pand met enkel glas en wil je stookkosten besparen? Dan is dit een punt waar je zeker winst op kunt behalen!