Huis isoleren

Ben je benieuwd naar voordelige manieren om je huis te isoleren? Je bent niet de enige! Isoleren klinkt bij de meeste mensen toch als een flinke investering in de oren. Het kost dus in eerste instantie geld, maar dit wordt vaak na een paar jaar alweer terug verdiend. Je huis isoleren kan op meerdere manieren. Toch is een combinatie van isolatiemaatregelen het meest effectief tegen het verliezen van warmte (en dus besparen). 

Isolatiemaatregelen
Isolatiemaatregelen kunnen simpelweg onderverdeeld worden in 2 categorieën. Ten eerste zijn er de kleine investeringen. Deze kun je vaak zelf toepassen, kosten weinig tot niets, en worden gezien als een quick-win. Denk bijvoorbeeld aan het dichten van naden en kieren in je huis en het plakken van folie achter de radiator. Daarnaast heb je de grotere investeringen. Die kosten meer, maar besparen op lange termijn ook meer energie. 

Verschillende soorten isolatie
Je huis isoleren kan dus op verschillende manieren. Vloerisolatie is een van de meest bekende en gebruikte manieren. 10 tot 20% van de warmte verlaat het huis namelijk via de begane grond. Vloerisolatie (en ook kruipruimte isolatie) kunnen dit tegengaan. Daarnaast zijn ook gevelisolatie en muurisolatie effectieve manieren om ongewenst warmteverlies tegen te gaan. Ook kun je nog denken aan dakisolatie. Wil je je huis écht goed isoleren, dan is dit zeker de moeite waard aangezien er tot en met 30% van de warmte verloren gaat via het dak. Ook het aanbrengen van dubbelglas is, mocht je woning nog beschikken over enkelglas, een effectieve manier om het huis te isoleren!