Isoleren

Energiekosten: een begrip waar de meeste mensen zo weinig mogelijk mee te maken willen hebben. Het wordt ook wel vaak gezien als vaste kosten waar niets aan te doen is, maar niets is minder waar. Door middel van goed isoleren kun je veel warmte behouden en je energierekening flink omlaag brengen. Vooral ’s winters, wanneer flink wordt gestookt, gaat veel warmte verloren aan onvoldoende isolatie. Door goed te isoleren kun je deze warmte behouden.

Hoe isoleren

Het isoleren van je huis kun je laten doen door een professional, maar in veel gevallen kun je zelf bepaalde delen, zoals deuren en kieren,  isoleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een isolatiestrip voor een raamkozijn of radiatorfolie achter je centrale verwarming. Maar ook het isoleren van grote ruimtes zoals de zolder of kruipruimtes, kun je eventueel zelf doen. Dit vereist wel enige voorbereiding, maar is zeker niet onmogelijk!

Waar isoleren

De belangrijkste vraag die je moet beantwoorden wanneer je zelf je huis wil isoleren is: Waar moet ik beginnen? Belangrijke plekken waar warmte verloren gaat zijn het dak, de vloer en de kruipruimtes onder het huis. De eenvoudigste manier om warmte binnen te houden is het aanbrengen van tochtwering. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje op https://www.nle.nl/energie/tochtstrip. Maar je kunt ook informatie over vloerisolatie (https://www.nle.nl/energie/vloerisolatie) en dakisolatie (https://www.nle.nl/energie/dakisolatie) vinden op onze website. Ook het aanbrengen van radiatorfolie is een eenvoudige manier waarop je je huis beter kunt isoleren en dus beschermen tegen de kou. Meer hierover is te vinden op https://www.nle.nl/energie/radiatorfolie