Anna at your service

Wij zijn gestopt met de ondersteuning van Anna. 

Vragen over Anna
Wij kunnen je vanaf nu niet meer helpen met vragen over Anna. Maar geen zorgen! Met al je vragen over Anna kun je vanaf nu terecht bij Plugwise. Zij nemen de support volledig over.

Anna-app
Maak je gebruik van de Anna-app? Dan heb je vast al gemerkt dat de huidige app niet meer werkt. Je kunt daarom de nieuwe app, Plugwise Home, downloaden in de App Store of Google Play Store.
 

Watch and learn!

Klik op de knoppen hieronder en bekijk de instructievideo's van Anna.

Instructievideo: Anna installeren

Instructievideo: Anna thuisnetwerk

Instructievideo: Anna aan de muur

Hulp met Anna

Ga je Anna zelf installeren? Top! Als je op de linkerknop drukt, loodsen we je zo door de installatie heen. Heb je een probleem met Anna? No worries, we komen er wel uit! Klik op de rechterknop en we helpen je een handje.

Over Anna

Wie is Anna?

Anna is ons 'smart home'-product. Ze is een slimme thermostaat die de temperatuur in huis regelt door de cv-ketel aan te sturen. Zodra ze bij jou aan de muur hangt, begint ze met leren. Ze leert hoelang het duurt om je woning op te warmen en hoe snel je woning weer afkoelt. Anna houdt ook rekening met de buitentemperatuur: als het buiten koud is, begint ze iets eerder met opwarmen. Maar Anna houdt vooral rekening met jou. Merkt ze bijvoorbeeld dat je elke maandag de temperatuur eerder lager zet? Dan zet ze dit als voorstel in je schema. Je kunt vervolgens zelf kiezen of je dit wilt aanhouden. Je kunt je schema, de temperatuur en alle andere instellingen wijzigen via onze app. Anna weet ook wanneer je in de buurt bent: als je langsloopt, licht ze blauw op.

Ik heb stadsverwarming of een warmtepomp. Kan ik Anna gebruiken?

Nee, helaas niet! Anna vervangt de huidige thermostaat die je cv-ketel aanstuurt. Stadsverwarming en warmtepomp kent ze (nog) niet. Maar wat er niet is, kan nog komen!

Aan welke eisen moet mijn huis voldoen om Anna te kunnen gebruiken?

Anna is geschikt voor jouw woning als:

  • Je een cv-ketel hebt.
  • Er voldoende WiFi-bereik is bij de cv-ketel (2 streepjes op je smartphone is over het algemeen genoeg). Ook moet er een vrij stopcontact bij de cv-ketel zijn.
  • Je over een smartphone of tablet beschikt (Android of iOS vanaf versie 8).
  • Er cv-draden tussen je cv-ketel en thermostaat zitten. Anna werkt namelijk niet draadloos.
Bekijk meer veelgestelde vragen

Functionaliteiten

Hoe werken de 3 verschillende bespaarmodi van Anna?

Comfort: Op een comfortabele manier leven zonder aanpassingen van je huidige levensstijl? Dan is de comfortstand echt wat voor jou. Je zal in deze modus weinig schommelingen ervaren in de temperatuur. Als je het schema instelt op 20 graden om 9:00 uur ‘s ochtends, zorgt Anna ervoor dat het op dat moment ook die temperatuur is. Anna zorgt ervoor dat de gewenste temperaturen zo snel en nauwkeurig mogelijk behaald worden. Heerlijk comfortabel dus!
 
Eco: Besparen, maar wel op een comfortabele manier? Eco is jouw modus. Heb je via het schema aangegeven dat het om 09:00 uur 20 graden moet zijn? Anna zorgt ervoor dat de kamertemperatuur om 09:00 uur bijna 20 graden is. De uren daarna zal de ketel minder vaak en soms minder hard stoken. De temperatuur zal hierbij iets schommelen rond de 20 graden. Door deze kleine aanpassingen bespaar je zonder dat je het doorhebt. Handig!
 
Green Crusader: Wil jij optimaal besparen? Green Crusader helpt je ermee. Anna zorgt er in deze modus voor dat de ketel niet voorverwarmt, waardoor de gewenste temperatuur pas later dan het aangegeven moment bereikt wordt. Als je het schema instelt op 20 graden om 9:00 uur ‘s ochtends, begint Anna om 9:00 uur pas met verwarmen. Ook zorgt Anna ervoor dat het gasverbruik tijdens het verwarmen zo zuinig mogelijk is. Hierdoor kan de temperatuur in huis iets meer schommelen, maar bespaar je optimaal.

Wanneer ontvangt Anna de laatste update?

Wanneer er een nieuwe firmwareversie klaarstaat wordt de Smile 's nachts automatisch geüpdatet. Je merkt daar meestal dus helemaal niks van. Mocht je toch zelf eerder een update willen uitvoeren, dan kan dit via de html-interface met een computer, tablet of smartphone die met je thuisnetwerk is verbonden. Ga naar 192.168.40.40 via je browser. Ga vervolgens via het menu naar ‘Systeemstatus’ en klik onder ‘Firmware’ op de knop 'Controleer op nieuwe firmware'. Easy does it!

Wat kan ik doen in de html-interface?

De html-interface is eigenlijk een uitgebreide versie van de app. Er zijn meer instellingen en opties. Je kunt hier bijvoorbeeld de maximale temperatuur van de boiler instellen en kiezen hoelang de ketel maximaal mag voorverwarmen. Je kunt in de html-interface per dag bekijken wat je streeftemperatuur was, of je die handmatig hebt aangepast, wat de werkelijke temperatuur was en wanneer je cv-ketel actief is geweest. Neem er vooral een kijkje! Let op: je kunt alleen de html-interface raadplegen als je verbonden bent met hetzelfde WiFi-netwerk als waar de Smile mee verbonden is. Tik 192.168.40.40 in je browser om naar de html-interface te gaan.

Bekijk meer veelgestelde vragen

Contract

Wat zijn de kosten van Anna?

De installatiekosten van Anna zijn eenmalig €70,00. Maar je kunt er ook voor kiezen Anna zelf te installeren. Dat kost je, afgezien van een kleine inspanning, helemaal niets. Voor de huur van Anna betaal je €4,99 per maand. Ben je al klant voor energie of telecom? Dan kost Anna je zelfs maar €3,99 per maand. Voor dit bedrag krijg je Anna aan de muur en kun je gebruikmaken van de app inclusief updates. Ook zorgen we ervoor dat je altijd service krijgt, mocht je vragen of problemen hebben. 

Wat zijn de voorwaarden van Anna?

De algemene voorwaarden van Anna vind je hier. Heb je Anna voor 1 september 2017 in huis, dan vind je de algemene voorwaarden van Anna hier.

Wat doe ik met Anna als ik ga verhuizen?

Anna verhuist gewoon met je mee! Je mag Anna zelf van de muur afhalen en installeren op je nieuwe adres. Wil je Anna liever laten installeren? Geen probleem. Voor €70,00 komt onze installatiepartner het voor je in orde maken. Neem je even contact op met onze Klantenservice om de verhuizing door te geven? Je kunt dan ook gelijk een installatieafspraak regelen, mocht je dat willen.

Bekijk meer veelgestelde vragen

Technisch

Wat is het verschil tussen een OpenTherm- en een aan/uit-ketel?

Een aan/uit-ketel kan alleen helemaal aan of helemaal uit. Om op een streeftemperatuur van 20 graden te komen, gaat je ketel vol aan. Je ketel gaat weer uit als de temperatuur bereikt is. Door het nagloeien van de radiatoren kan het nog iets warmer worden. Als de temperatuur onder de 20 graden komt, gaat je ketel weer aan. De temperatuur schommelt met een aan/uit-ketel dus rond de streeftemperatuur.

Een OpenTherm-ketel stookt anders. Je cv-ketel kan ook ‘zachtjes’ aan. Daardoor bereik je de streeftemperatuur een stuk preciezer. Door steeds een beetje bij te stoken, kan je ketel de temperatuur vrijwel constant houden. Anna is speciaal ontwikkeld voor OpenTherm-ketels, maar kan ook aan/uit-ketels aansturen.

Kan ik instellen hoelang Anna mijn cv-ketel laat voorverwarmen?

Zeker! Je kunt een maximaal aantal minuten instellen dat Anna mag beginnen met voorverwarmen vóór de door jou gekozen tijd in je schema. Stel bijvoorbeeld een maximum in van 30 minuten om te voorkomen dat Anna (in bijvoorbeeld een matig geïsoleerd huis) je ketel te veel laat stoken. Zo kun je zelf kiezen hoe zuinig of comfortabel je leeft. Je vindt deze instelling in de html-interface (tik 192.168.40.40 in je browser) onder ‘Instellingen’ en vervolgens onder ‘Cv-instellingen’. Let op: je kunt alleen inloggen op de html-interface als je bent verbonden met hetzelfde netwerk als Anna. Houd je met je instellingen ook rekening met de besparingsmodus?

Hoe sluit ik Anna aan op een andere cv-ketel?

Je kunt dit het best door een installateur laten doen. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice. Toch liever zelf aan de slag? Dat kan, maar neem toch eerst even contact op met onze Klantenservice zodat we kunnen controleren of je ketel geschikt is voor Anna.

Is je andere cv-ketel geschikt? Volg dan deze stappen: haal de spanning van de cv-ketel en van de Smile. Sluit de Smile aan op de andere cv-ketel. Volg hiervoor stap 2 in de handleiding. Zodra je de Smile goed op de cv-ketel hebt aangesloten, kun je de stekkers van de cv-ketel en de Smile weer in het stopcontact steken. Wacht daarna even totdat de Smile en Anna weer zijn opgestart. Ga vervolgens naar 192.168.40.40 via je browser. Hier kun je via het menu naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Cv-instellingen’. Klik op de knop ‘Controleer’ achter het cv-protocol. Het nieuwe cv-protocol wordt nu herkend en je kunt Anna op dezelfde manier gebruiken als voorheen.

Bekijk meer veelgestelde vragen

Forum

Praat mee!

Je vindt op het forum ook heel veel antwoorden. Het extra voordeel van het forum is dat je hier ook andere klantervaringen, uitgebreide toelichtingen en slimme oplossingen vindt.

Forum

Who is Anna?

Thuiskomen in een warm huis? Anna regelt het voor je. Ze weet wat voor weer het buiten is en daar houdt ze rekening mee. Anna is niet alleen intelligent, ze is ook nog eens mooi. Met de grootste zorg ontworpen zodat ze past in iedere woning.

Ontdek Anna