Kruipruimte isoleren

Het isoleren van je kruipruimte wordt over het algemeen niet gedaan om de warmte in huis te behouden, maar om vochtproblemen tegen te gaan. Dakisolatie en vloerisolatie worden bijvoorbeeld echt gedaan om warmteverlies tegen te gaan. Het isoleren van de kruipruimte dient er puur voor om te zorgen dat je huis niet vochtig en muffig wordt.

Wanneer moet ik mijn kruipruimte isoleren?
Heb je vaak een muffe lucht in je huis en wel eens last van koude voeten, terwijl de verwarming gewoon aanstaat? Grote kans dat dit komt door een vochtige kruipruimte. In veel huizen in Nederland komt dit voor, maar weinig mensen ondernemen actie om hier iets tegen te doen. 

Wat is kruipruimte isolatie?
Een kruipruimte isoleren werkt anders dan het isoleren van een vloer. Bij kruipruimte isolatie wordt er isolerend materiaal aangebracht op de bodem van je kruipruimte. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van je vloer geïsoleerd. Naast het feit dat vochtproblemen voor het grootste gedeelte verholpen worden door je kruipruimte te isoleren, wordt het huis ook droger en daardoor makkelijker te verwarmen. Een droger huis heeft daarnaast nog meer voordelen: je krijgt hierdoor een veel gezondere woonomgeving. Vooral mensen met astma en reuma hebben veel baat bij kruipruimte isolatie. Daarnaast houdt het ook ongedierte buiten de deur, zoals muggen, slakken en pissebedden.

Voordelen
Je kruipruimte isoleren heeft dus als voordeel dat je huis een meer droge (in plaats van vochtige) lucht bevat. Een droger huis is gemakkelijker warm te krijgen, dit scheelt je dus in stookkosten. Oftewel: goed voor het milieu, je gezondheid én je portemonnee!