kWh-prijs

Hoeveel kost een kilowattuur?

De prijzen per kWh bij NLE zijn een van de laagste van alle energieleveranciers in Nederland. Met het openbreken van de Nederlandse energiemarkt nam de concurrentie toe en daardoor daalde de gemiddelde kWh-prijs. Daar profiteert iedere consument nu van. Inmiddels is NLE de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland met bijna 800.000 aansluitingen. 

Wat kost 1 kWh?

De totaalkosten van 1 kWh zijn van 2 factoren afhankelijk: je energieleverancier en je verbruik. De gemiddelde prijs per kWh is €0,21 voor enkeltarief groene stroom. De prijs van een kWh stroom bestaat uit 3 componenten en is in grote lijnen als volgt opgebouwd:

  • Levering van stroom: €0,068 per kWh
  • Opslag Duurzame Energie: €0,023 per kWh
  • Energiebelasting: €0,12 per kWh

Bovenstaande bedragen zijn afgerond en gebaseerd op het prijspeil van augustus 2019. Wil je weten wat je op jouw adres en met jouw verbruik bij ons betaalt, vul dan hieronder je adresgegevens in en bereken jouw persoonlijke kWh-prijs. 

Bekijk de energieprijzen

'Kom erbij'-bonus*

  Elektriciteit (inc. btw) Gas (inc. btw)
Op eerste jaarnota

Elektriciteit

Volgens onze gegevens is er geen elektriciteitaansluiting aanwezig op de door jou ingevulde postcode-huisnummer-combinatie. Deze gegevens worden daarom niet getoond.

Elektriciteit

Tarieven inclusief btw en overheidsheffingen, per kWh.
  WATER
Enkele meter
Vaste leveringskosten
per maand

Als je gebruikmaakt van een dubbeltarief, wordt je elektriciteit afgerekend tegen twee tarieven. Dit zijn het normaal- en het daltarief. Het normaaltarief ligt altijd wat hoger dan het daltarief en geldt overdag. Het daltarief gaat 's avonds in en geldt 's nachts, in weekenden en op nationaal erkende feestdagen. Afhankelijk van de regio waar je woont, gaat jouw daltarief in om 21:00 of om 23:00 uur 's avonds. De eindtijd van het daltarief is in alle gevallen 07:00 uur 's ochtends. Deze onderverdeling is door de netbeheerders bepaald.

Gas

Volgens onze gegevens is er geen gasaansluiting aanwezig op de door jou ingevulde postcode-huisnummer-combinatie. Deze gegevens worden daarom niet getoond.

Gas

Tarieven inclusief btw en overheidsheffingen, per m3.
Vaste leveringskosten
per maand

Je ontvangt de volledige bonus wanneer je zowel elektriciteit als gas afneemt. Neem je maar 1 product af, dus alleen gas of elektriciteit, dan ontvang je de helft van de totale bonus. De bonus wordt verrekend op de eindnota. Je zult begrijpen dat we geen bonus uitkeren als je een betalingsachterstand hebt of als je het energiecontract voortijdig beëindigt.

Jaarkosten berekenen

Wanneer je jouw persoonlijke kWh-tarieven voor de verschillende looptijden hebt bekeken kun je je jaarkosten gaan berekenen. Met je postcode, huisnummer en je jaarverbruik aan kilowattuur (kWh) kun je precies berekenen wat je bij ons gaat betalen. Daarna kun je je keuze definitief maken en overstappen!

Bereken je jaarkosten

Vaste kWh prijs

De meeste mensen kiezen voor vaste kWh prijzen bij een energieleverancier. Benieuwd wat 1 kWh stroom bij NLE kost? Vul dan bij stap 1 je adresgegevens in en bekijk het overzicht van onze goedkoopste kWh-tarieven. Je ziet precies welke prijzen we rekenen per kwh. Ook kun je per type groen (manier van energieopwekking) zien welke kosten we per kWh in rekening brengen. Daarnaast zie je in de tabbladen de kWh prijzen per looptijd. Vaak geldt: hoe langer de looptijd, hoe lager de kWh prijs.

Variabele kWh prijzen

Als je niet wilt omkijken naar je energiecontract of binnenkort gaat verhuizen, dan kun je het beste kiezen voor variabele kWh prijzen. Dit betekent dat je je contract maandelijks kunt opzeggen. Het is wel zo dat de kWh prijzen 2 keer per jaar (kunnen) wijzigen. Bekijk ons modelcontract voor variabele kWh prijzen van NLE.

Twee kWh prijzen bij twee telwerken

Als je energiemeter twee telwerken heeft, word je automatisch beleverd tegen een dubbeltarief. Dat betekent dat je overdag een andere kWh prijs betaalt dan ’s nachts en in het weekend. Je kunt er bij NLE ook voor kiezen om afgerekend te worden tegen een enkeltarief (dus één kWh prijs). Afhankelijk van de regio waar je woont, eindigt je normaaltarief (en start je daltarief) om 21:00 of om 23:00 uur ‘s avonds. Het normaaltarief begint in alle regio’s om 07:00 uur ’s ochtends. In de meeste regio’s in Nederland gaat het daltarief om 23:00 uur in. In Noord-Brabant, Limburg en enkele regio’s daarbuiten gaat het daltarief om 21:00 uur in. Deze onderverdeling is door de netbeheerders bepaald.

Andere onderdelen op de energierekening

Naast de kosten per kWh moet je voor je energierekening ook rekening houden met kosten voor gas (verwarming en warm water) en met netbeheerkosten. Dit zijn vaste maandelijkse kosten voor de netbeheerder die bestaan uit drie onderdelen: aansluiting, transport en meetdiensten. De netbeheerkosten zijn afhankelijk van het type aansluiting in je woning en worden door je netbeheerder bepaald. Er zijn verschillende netbeheerders in Nederland. Op je energiecontract zie je aan welke netbeheerder jij netbeheerkosten betaalt en wat deze kosten precies bedragen. Naast je verbruikskosten en netbeheerkosten zijn er nog andere kosten. Dat zijn de vaste leveringskosten. Dit kun je zien als abonnementskosten per product per maand. Elke leverancier bepaalt zelf wat je bij hen betaalt aan vaste leveringskosten. De andere posten op je energierekening zijn vermindering energiebelasting en de vaste leveringskosten per maand. Gelukkig ontvang je voor deze kosten geen aparte factuur, maar krijg je één nota. Dat is wel zo makkelijk.

Wat is een kWh?

KWh is de afkorting van Kilowattuur (in het Engels: kilowatt per hour). KWh is een veelgebruikte eenheid die gebruikt wordt om de hoeveelheid energie die gedurende één uur geleverd wordt aan te duiden. KWh wordt gebruikt om elektriciteit in uit te drukken. Als u een apparaat met een vermogen van 1kW één uur aan zet heeft dat apparaat een energie van 1kWh verbruikt.