Modelcontract

Het modelcontract is een standaard energiecontract met variabele tarieven. Alle energieleveranciers bieden een modelcontract aan. Het enige dat verschilt is de prijs, alle andere contractvoorwaarden zijn gelijk. Je kunt de modelcontracten van verschillende energieleveranciers dus eenvoudig met elkaar vergelijken. Het voordeel van een modelcontract is dat je niet vastzit aan een bepaalde termijn, handig dus als je ergens tijdelijk woont. Een nadeel is dat je te maken hebt met de prijswijzigingen, die net zo goed nadelig als voordelig kunnen zijn. Je hebt dus geen zekerheid.

De variabele energietarieven van het modelcontract kunnen twee keer per jaar wijzigen, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Deze prijswijzigingen worden tenminste één week van tevoren bekend gemaakt. Je kunt het contract altijd kosteloos opzeggen, met een opzegtermijn van 30 dagen.

Voorwaarden en tarieven
De voorwaarden van het modelcontract zijn bij alle energieleveranciers gelijk. De tarieven en de vaste leveringskosten zijn wel per energieleverancier verschillend. Bekijk hieronder de voorwaarden en tarieven van het modelcontract

Voorwaarden modelcontract

Tarieven modelcontract per 1 juli 2019

 

 

Vul je gegevens in

Leveringsadres

 

Contactgegevens

Betaling

Een ogenblik geduld aub...

Wil je nog even checken of alles klopt?

Leveringsadres Placeholder
Naam
Placeholder
E-mail
Telefoon
Placeholder
Geboortedatum
Placeholder
    placeholder

Algemene voorwaarden

Verborgen