Muurisolatie

Muurisolatie is niet bij veel mensen bekend als oplossing voor het verlies van warmte. Toch worden muren over het algemeen gezien als de tweede grote boosdoener op het gebied van warmteverlies. Vooral bij vrijstaande woningen, zoals villa’s, kan muurisolatie zorgen dat tot 20% van de warmte die normaal gesproken verloren gaat, behouden blijft. De nummer één op het gebied van verlies van warmte is, met 30%, nog altijd het dak. Wil je meer weten over dakisolatie? Neem dan een kijkje op https://www.nle.nl/energie/dakisolatie.

Verschillende soorten muurisolatie
Er zijn veel verschillende manieren waarop je muurisolatie kunt toepassen. De belangrijkste en meeste gebruikte oplossing is door het opvullen van de spouw. Deze moet dan wel minstens 3 cm breed zijn en de binnen- en buitenmuren moeten droog zijn. Het opvullen van een spouw kun je het best laten doen door een professional, want elke muur is anders en sommige muren zijn totaal niet geschikt voor dit soort isolatie. Een tweede manier is muurisolatie langs de buitenzijde van het huis. Hier heb je wel een vergunning voor nodig omdat het huis na deze muurisolatie een ander uiterlijk krijgt. Daarom is er nog een derde mogelijke manier van muurisolatie, namelijk muurisolatie langs de binnenzijde.

Andere manieren van isolatie
Naast muurisolatie zijn er nog tal van andere mogelijkheden om de warmte in je huis te houden. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie (https://www.nle.nl/energie/vloerisolatie), het aanbrengen van een tochtstrip (https://www.nle.nl/energie/tochtstrip) of het gebruik van radiatorfolie (https://www.nle.nl/energie/radiatorfolie).