Lees hier hoe het werkt

Met de overstapservice van NLE kun je snel, makkelijk en zonder zorgen overstappen van energieleverancier.

Je leest hier hoe het werkt

Wij verzorgen de volledige overstap. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Wel zo makkelijk. De energielevering loopt tijdens deze overstap gewoon door. Je komt dus geen moment zonder energie te zitten. Gelukkig maar.

Hieronder hebben we het overstapproces voor je uitgewerkt.

Overstappen

Van aanmelding tot levering

1

Je ontvangt binnen een minuutje een bevestiging van je aanmelding. We gaan dan gelijk aan de slag om je energiecontract op te maken en je termijnbedrag te berekenen. Je ontvangt je contract met daarbij het termijnbedrag binnen enkele dagen.

roadmap-item

Bevestiging aanmelding + energiecontract en termijnbedrag

2

Vanaf het moment dat we je energiecontract naar je verzonden hebben, gaat de wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen in. Binnen de bedenktijd kun je het energiecontract annuleren zonder opgaaf van reden. Maar we houden je er natuurlijk veel liever gewoon bij!

roadmap-item

Wettelijke bedenktijd

3

Met onze gratis overstapservice regelen wij de volledige overstap. Wij zeggen het contract op bij je huidige leverancier en zorgen dat je tijdens de overstap niet zonder energie komt te zitten of door je overstap extra moet betalen.

roadmap-item

Overstapservice

4

Bij NLE betaal je je termijnbedrag voorafgaand aan de maand van levering. Het termijnbedrag voor de eerste maand wordt dus voor de start van de levering van je rekening afgeschreven.

roadmap-item

Eerste incasso

5

Heb je een slimme meter? Dan lezen we de beginstanden automatisch uit. Als je geen slimme meter hebt, ontvang je van ons een meterstandenverzoek. Hiermee geef je de meterstanden gemakkelijk online door. De beginstanden gebruiken we aan het einde van het leveringsjaar om de jaarnota op te maken.

roadmap-item

Verzoek meterstanden / uitlezen slimme meter

6

Als je huidige energiecontract binnen 6 maanden afloopt, starten we de levering aansluitend op het energiecontract. Loopt je energiecontract nog langer door of heb je nu een variabel energiecontract? Dan starten wij de levering binnen 34 dagen.

roadmap-item

Start levering

Overstapservice

 

Aanmelding

Je kunt je online aanmelden of via de gratis overstaplijn 0800-4664. Als je je online aanmeldt, ontvang je direct per e-mail een bevestiging. Overstappen kost maar enkele minuten.

  Energiecontract & Termijnbedrag Je ontvangt binnen 1 uur na aanmelding je energiecontract met de tarieven en voorwaarden én je termijnbedrag per e-mail.
  Bedenktijd De 'bedenkperiode' van 14 kalenderdagen gaat in vanaf de datum dat je het energiecontract ontvangt. In de bedenkperiode kun je het contract kosteloos annuleren.
  Eerste incasso Je ontvangt een vooraankondiging van de eerste incasso. Zo weet je precies op welke datum het eerste termijnbedrag afgeschreven wordt. Let op: wanneer wij het eerste termijnbedrag niet kunnen afschrijven, kunnen we helaas ook niet starten met de levering op jouw adres.
  Meterstanden Een week voor de start van de levering ontvang je per post of per e-mail een verzoek om de meterstanden in te vullen. Geef je meterstanden op tijd door, zodat wij de juiste meterstanden registreren. Als je een slimme meter hebt, worden je meterstanden automatisch uitgelezen.
  Start levering Op het energiecontract vind je de exacte datum waarop we starten met leveren op jouw adres.

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl