Privacy en Cookies

Privacyverklaring

Privacyverklaring

NLE acht de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar klanten en bezoekers van haar websites van essentieel belang. Persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Wij mogen hiervoor het Privacy Waarborg voeren van de DDMA Privacy Autoriteit. De DDMA Privacy Autoriteit hanteert strikte regels omtrent privacy-bescherming. Meer informatie over het Privacy Waarborg vindt u hier.

NLE houdt zich aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens stelt. In overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens is de verwerking aangemeld bij de Toezichthouder; het College bescherming persoonsgegevens, gevestigd in Den Haag.

Verwerking van persoonsgegevens
NLE legt persoonsgegevens van jou vast ten behoeve van het aangaan en uitvoeren van het energiecontract en/of het Anna-contract. Daarnaast gebruikt NLE deze gegevens om je te informeren over voor jou relevante producten en diensten.

Als je inzage wilt in je persoonsgegevens en/of daarin een wijziging wilt aanbrengen of als je informatie over onze producten of diensten niet langer wilt ontvangen, kun je dat aan ons doorgeven met behulp van het contactformulier op onze website (www.nle.nl/klantenservice/contactformulier) of door een brief te sturen naar NLE, Postbus 23064, 3001 KB Rotterdam.

Gebruik van cookies
De websites van NLE plaatsen cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een computer worden opgeslagen. Deze  cookies worden gebruikt om de websites van NLE beter te laten functioneren, gebruiksvriendelijker te maken en het bezoek van de website te monitoren. Er kunnen geen persoonsgegevens uit cookies worden herleid.

NLE vindt het belangrijk dat je weet welke cookies onze websites plaatsen, hoe ze werken en voor welke doeleinden ze worden gebruikt.

Welke cookies kun je verwachten op de websites van NLE?
Functionele cookies
Functionele cookies zijn cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van NLE.nl, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen op Mijn.NLE.nl en je voorkeuren te onthouden. Deze gegevens slaan we op, tot je klant wordt of je cookies verwijdert. We gebruiken deze gegevens niet voor het doen van aanbiedingen. Een voorbeeld van deze cookies: wanneer je jouw verbruik en postcode en huisnummer invult op onze startpagina voor een aanbod op maat, slaan wij deze gegevens op. Zo heb je deze gegevens makkelijker bij de hand wanneer je onze websites nogmaals bezoekt.

Analyse cookies
Wij gebruiken website-analysetool Google Analytics om een beter beeld te krijgen van onze bezoekers door middel van rapportages en analyses. We kunnen hiermee bijvoorbeeld zien hoeveel bezoekers er op de websites zijn (geweest) en welke pagina’s (veel) worden bezocht. Dankzij deze kennis kunnen we onze sites steeds verder verbeteren en optimaliseren. Daarnaast maken deze cookies het mogelijk om testen uit te voeren op de websites om het gebruiksgemak te verhogen. Hiervoor gebruiken wij Optimizely. Zo kunnen we het ene deel van de bezoekers versie A van (een deel van) de websites laten zien en een andere groep versie B. Met de uitslag van dergelijke testen kunnen we de websites verbeteren en gebruiksvriendelijker maken. We doen uitsluitend tests met teksten en lay-out. Alles wat te maken heeft met het aanbod, zoals de tarieven of een bonus, is uiteraard voor iedere bezoeker hetzelfde.

Marketingdoeleinden: Tracking cookies van onze adverteerders en interesse cookies
Tracking cookies van onze adverteerders geven inzicht via welke andere sites een bezoeker op (een van) onze websites is gekomen. Dankzij deze cookies kunnen we onze partnersites (‘affiliates’) eerlijk belonen voor hun bijdrage aan een eventuele verkoop. De cookie van een partnersite wordt verwijderd na maximaal 30 dagen. Zonder deze cookies kunnen we onze partnersites niet meer eerlijk belonen. Zelf merk je hier weinig van.

Naast bovengenoemde doeleinden kunnen andere externe partijen hun cookies meegeven. Veelal worden deze gebruikt door de partners om te analyseren op welke sites hun gebruikers actief zijn en hoe zij hun diensten kunnen presenteren. Denk hierbij aan filmpjes van bijvoorbeeld YouTube en 'like'-knoppen van sociale media-sites als Twitter en Facebook.

Om de interesse van bezoekers in kaart te kunnen brengen, maken wij gebruik van BlueConic. Deze cookie toont ons de manier waarop bezoekers door onze websites navigeren en op welke pagina’s, links, of inhoud wordt geklikt. Hierdoor kunnen we de content op onze websites personaliseren.

Verwijderen cookies
Indien gewenst kun je cookies uitzetten via je browser, maar houd er wel rekening mee dat een deel van de functionaliteit van onze websites eventueel niet beschikbaar kan zijn en dat het kan voorkomen dat je geen gebruik kunt maken van onderdelen van NLE.nl, zoals bijvoorbeeld Mijn NLE.

Geplaatste cookies kun je zelf verwijderen omdat deze op jouw computer zijn opgeslagen. Uitleg over het aanpassen van de instellingen van jouw browser vind je onder ‘Help’ in de toolbar van de meest gebruikte browsers.

Tevens verwijzen we je naar www.youronlinechoices.com. Je kunt hier per specifieke aanbieder gebruik maken van de "opt-out"-mogelijkheid (afmeldoptie) zodat cookies van die specifieke aanbieder niet langer worden toegestaan.