Radiatorfolie

Radiatorfolie is folie dat je achter de radiator plakt om de warmte de goede richting in het huis op te sturen. Zonder radiatorfolie zal de radiator de warmte namelijk naar alle plekken sturen, en niet alleen naar de kamer en de plek waar je de warmte wilt hebben. Op die manier gaat de warmte ook richting de muur achter de radiator. Hierdoor gaat er veel warmte verloren.

Wanneer is radiatorfolie nodig?
Radiatorfolie is vooral nodig wanneer de muren van je huis, en vooral de muren achter de radiator, slecht geïsoleerd zijn. Alle warmte die deze richting op wordt gestuurd, gaat op deze manier verloren. Muren die slecht geïsoleerd zijn, zullen deze warmte voor een gedeelte doorlaten, waardoor de warmte meteen verloren gaat. Maar ook goed geïsoleerde muren kunnen profiteren van radiatorfolie.

Plaatsing van radiatorfolie
Traditioneel radiatorfolie wordt geplaatst op de muur achter de radiator. Tegenwoordig zijn er ook folies die op de radiator zelf geplakt kunnen worden. Deze folies verliezen nog minder warmte dan traditioneel folie. Op beide manieren kan echter veel geld bespaard worden, vooral omdat radiatorfolie erg goedkoop is en makkelijk om te plaatsen.

Andere manieren van geld besparen
Naast radiatorfolie zijn er nog tientallen andere manieren om je huis goed te isoleren en de warmte goed vast te houden. De meest directe manier van geld besparen is het overstappen naar de juiste energieleverancier. NLE biedt voor jou de beste prijzen in combinatie met de beste service. Zelf zien wat je kunt besparen? Kijk dan op www.nle.nl.