Slimme meter

De uitrol van slimme meters in Nederland

Hoe werkt een slimme meter?
Een slimme meter is op afstand uit te lezen door je netbeheerder. Deze geeft de meterstanden weer door aan de energieleverancier. Je hoeft dus niet meer zelf je meterstanden door te geven voor de jaarnota of als je overstapt van energieleverancier. Ben je klant bij NLE, dan krijg je in Mijn NLE een overzicht van je meterstanden.

Heb jij al een slimme meter en wil je meer inzicht in je energieverbruik? Maak dan gebruik van de NLEx-inzicht-app. Je slimme meter wordt gekoppeld aan deze app en wordt daardoor écht slim.

Voordelen NLEx-inzicht-app
Met de Inzicht-app van NLEx kun je nauwkeurig je energieverbruik bijhouden. Dat helpt je om energie te besparen. Zo zie je altijd hoeveel energie je de afgelopen week hebt verbruikt. En hoeveel energie vergelijkbare huishoudens met een slimme meter eigenlijk verbruiken. De Inzicht-app van NLEx is op verschillende (mobiele) apparaten te installeren. Makkelijker kan het niet!

Anna, de slimme thermostaat van NLE
Wij helpen je nog verder energie besparen met onze slimme thermostaat Anna. Anna leert van je levensstijl en programmeert zichzelf. Anna is niet alleen mooi, maar ook cool. Ze maakt gebruik van ‘geo-fencing’, zo weet Anna altijd of je in de buurt bent. Ze schakelt zichzelf uit als je weg bent en weer aan als je op weg naar huis bent. Daarmee bespaart Anna niet alleen energie, maar ze ontzorgt jou als gebruiker. Comfortabel energie besparen dus!

Jouw persoonlijke energiemanager
Wil je nog een stap verder gaan? Dan kun je Anna inzetten als jouw persoonlijke energiemanager. Je kiest de bespaarmodus die bij jouw levensstijl past en Anna doet de rest. Ontdek Anna. Goed voor je portemonnee én voor het milieu.