Spouwmuurisolatie

Iedereen weet dat het belangrijk is om een goed geïsoleerde woning te hebben. Op deze manier wordt de warmte binnenshuis gehouden en verlies je deze warmte niet of minder snel. Spouwmuurisolatie is een van de quick-wins op het gebied van isolatie. Spouwmuurisolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte die je krijgt via de cv-ketel, niet direct via de spouwmuren verloren gaat.

Investeren in het milieu
Het isoleren van spouwmuren is een eenmalige investering, waar je veel voordeel van hebt. Allereerst is het goed voor je portemonnee, omdat je na de isolatie minder hoeft te stoken en dus een lagere energierekening kunt verwachten. Daarnaast is het natuurlijk ook beter voor het milieu om minder te stoken. Je huis wordt dus 'groener', na het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Subsidie op spouwmuurisolatie
Handig om te weten: de overheid geeft een flinke subsidie op spouwmuurisolatie. Nog een extra reden om deze vorm van isolatie te overwegen. Aangezien het toch een behoorlijke investering is, die in eerste instantie vooral geld kost, schrikt het veel mensen af om spouwmuurisolatie aan te brengen. Toch heb je door de besparing die het je biedt spouwmuurisolatie binnen al 2 of 3 jaar terugverdiend. En dankzij de subsidie is dit de laatste jaren vaak zelfs nog sneller!

Meer weten over isoleren?
Naast spouwmuurisolatie bestaan er nog genoeg andere vormen van isolatie. Op onze website kun je meer lezen over deze varianten. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je kruipruimte of gevelisolatie