Stroomprijzen

Energievergelijkingssites schieten als paddenstoelen uit de grond. Elke partij berekent het voordeel op zijn eigen manier waardoor je als consument geen duidelijk beeld meer hebt van de stroomprijzen in de Nederlandse markt. Dit maakt het niet makkelijk om de juiste afweging te maken wanneer je aan het twijfelen bent of je moet overstappen.

Appels en peren
Transparant zijn, ook in prijs, is een hoge prioriteit bij NLE. Wij zetten de stroomtarieven overzichtelijk uiteen en laten duidelijk zien wat je kunt verwachten wanneer je klant bij ons wordt. Wanneer je vervolgens gaat vergelijken met andere partijen is het belangrijk dat je dat op de juiste manier doet. Zo kun je stroom als vast of variabel product afnemen. Kies je voor vast, dan heb je keuze uit drie looptijden. De 1- of 3-jarige contracten zijn de meest verkochte contracten. Het type energie dat je kiest heeft ook een belangrijke invloed op de stroomprijzen. Groene stroom is bij de meeste leveranciers duurder dan grijze stroom. Deze vorm van duurzame energie heeft als belangrijkste kenmerk dat het milieuvriendelijk is. NLE verkoopt uitsluitend groene pakketten waarbij de stroom wordt opgewekt uit waterkracht en windenergie(Europees of Nederlands). Deze paketten noemen wij: 'beetje groen', 'iets groener' en 'echt groen'.

NLE houdt het simpel
Wanneer je opzoek bent naar de beste stroomprijzen proberen wij het zo simpel mogelijk voor je te maken. De prijs wordt weergegeven per geleverde kWh elektriciteit of m³ gas. Daarnaast heb je te maken met een vastrecht voor gas en elektra en regiotoeslag voor gas. Jij als consument bepaalt uiteindelijk wat je werkelijke kosten worden. De echte winst zit in de besparingen die je zelf kunt realiseren.