Stroomverbruik laptop

Laptops zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit ten opzichte van de traditionele computers. Eén van de voordelen van een laptop is het stroomverbruik. Laptops verbruiken namelijk een stuk minder stroom dan desktop computers. Maar ook tussen verschillende laptops zit veel verschil in stroomverbruik.

Verschil stroomverbruik laptop
Het verschil in het stroomverbruik van verschillende laptops zit vooral in de leeftijd van de laptop. Nieuwere laptops gebruiken op jaarbasis zo’n 200.000 watt, ervan uitgaande dat deze hele dagen gebruikt worden. Bij oudere laptops kan het stroomverbruik al snel met 30% toenemen. De extra kosten hiervoor zijn €50 en €100 per jaar. Valt mee, toch? Ja, maar vaak wordt randapparatuur hierbij helemaal vergeten. Randapparatuur zoals een extra monitor, een printer of luidsprekers hebben een eigen stroomaansluiting nodig, en verbruiken dan ook meer stroom dan je zou verwachten. Bij slim gebruik kan dit per jaar al snel €40 schelen!

Tips stroomverbruik laptop
Om het stroomverbruik van je laptop zo laag mogelijk te krijgen, kun je een aantal dingen doen. De belangrijkste tip is dat je de laptop wanneer je hem (even) niet nodig hebt helemaal uitzet. Wat je vooral niet moet doen is ’s nachts je laptop in de oplader laten zitten. Dit zorgt ervoor dat je laptop opgeladen wordt terwijl de accu al vol is. Zinloos en zonde!  

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl