Subsidie isolatie

Je kunt veel verschillende plekken in huis isoleren. Denk maar eens aan de vloer, het dak of de muren. Toch zijn veel huizen zijn nog altijd niet goed geïsoleerd, omdat het gezien wordt als een dure investering. Maar de overheid wil hier een handje helpen door middel van subsidie. Isolatie zorgt namelijk niet alleen voor een warmer huis en een lagere energierekening, maar ook voor een beter milieu!

Wat houdt deze subsidie op isolatie in?
Op vloerisolatie, maar ook op dak- en gevelisolatie is de btw op arbeidsloon omlaag gehaald van de normale 21% naar slechts 6%. Hier zijn wel een aantal voorwaarden op van toepassing. Het huis moet bijvoorbeeld al 2 jaar in gebruik zijn voordat de isolatie geïnstalleerd wordt. Bespreek met het isolatiebedrijf dus altijd goed of de lagere BTW ook voor jou van toepassing is, voordat je blindelings uitgaat van deze subsidie. Isolatie kan echter veel schelen voor je portemonnee en de warmte in huis. Het is dus zeker de moeite waard hier naar te kijken.

Subsidie isolatie en zonnepanelen
Ook voor zonnepanelen wordt vaak subsidie verstrekt door de overheid of door gemeentes. Want isolatie is niet de enige manier om het milieu een handje te helpen. Ook zonnepanelen kunnen hun steentje bijdragen aan het milieu. Denk jij aan de aanschaf van zonnepanelen? Neem dan ook een kijkje op https://www.nle.nl/producten/zonnepanelen.