Tochtstrip

Kieren in huis kunnen zorgen voor vervelende koude wind. Je kunt de kachel dan nog zo hoog zetten, het zal altijd koud blijven. Door een tochtstrip aan te brengen kun je op een simpele maar effectieve wijze deze kieren dichten en zorgen voor een warme kamer. Tochtwering bestaat er in de vorm van tochtstrippen en tochtbanden. Waar tochtstrippen vooral gebruikt worden bij deur- en raamkozijnen, worden tochtbanden vaak gebruikt bij een schuifpui en bij ramen en stompe deuren.

Verschillende soorten tochtstrippen
De tochtstrip is verkrijgbaar in verschillende soorten. Sommige strips worden gemaakt van plastic of rubber en worden gebruikt om kieren onder deuren te dichten. Andere strips bestaan uit meerdere delen en worden bijvoorbeeld gebruikt om regen tegen te houden.

Tochtstrip aanbrengen
Het aanbrengen van een tochtstrip is een eenvoudige klus. De eerste stap is het meten van het kozijn of de deur en zo nodig de lengte van de strip hieraan aanpassen. Daarnaast is het belangrijk om de tochtstrip te plaatsen op droog materiaal, vooral omdat veel tochtstrippen bestaan uit zelfklevend materiaal. Bovendien is bij veel tochtstrippen een gebruiksaanwijzing aanwezig, met aanwijzingen voor het plaatsen van de strip.

Andere manieren van isolatie
Naast de tochtstrip zijn er veel andere manieren van isolatie. Het is belangrijk om isolatie op verschillende manieren juist toe te passen om niet onnodig warmte uit je huis te verliezen. De kosten van het verwarmen van je huis kunnen namelijk flink oplopen. Wil je meer weten over energiekosten? Kijk dan op https://www.nle.nl/energie/producten/onze-producten.