Vloer isoleren

De vloer isoleren wordt door veel mensen gezien als een lang en vooral duur proces, wat niet in ieder huis toegepast kan worden. Dit is echter niet het geval. De vloer isoleren is vaak veel goedkoper dan gedacht wordt en kan bovendien enorm besparen op je energierekening.

Vloer isoleren via kruipruimte
De beste manier op je vloer te isoleren is via de kruipruimte. Wanneer je huis beschikt over een kruipruimte van ten minste 35 centimeter, dan kunt je jouw vloer isoleren via deze kruipruimte. Meer over kruipruimte isolatie kun je terugvinden op www.nle.nl/kruipruimte-isoleren. Bij hele kleine kruipruimtes kan gekozen worden voor bodemisolatie. Dit is echter een laatste optie, en het isoleren van de kruipruimte wordt sterk aangeraden.

Zelf de vloer isoleren
Wanneer je enigszins handig bent en veel zelf klust, kun je veel kosten besparen door de vloer zelf te isoleren. De meeste kosten zitten namelijk in het aanschaffen van het materiaal. De hoeveelheid hiervan moet dan ook van te voren goed bepaald worden! Vergeet bovendien niet om het kruipluik te isoleren, anders zal de warmte alsnog via dit kruipluik kunnen ontsnappen.

Veiligheid bij vloer isoleren
De vloer isoleren wordt vaak gedaan met glaswol of steenwol. Gebruik hierbij altijd een handschoenen en lange mouwen. Ook een mondkapje om stof tegen te gaan is een vereiste om irritatie van het materiaal te kunnen voorkomen.