Vloerisolatie

Vloerisolatie is enorm belangrijk om de warmte in het huis goed te kunnen bewaren. Zonder vloerisolatie verlies je namelijk al snel tot en met 15% van de warmte in het huis. Hierdoor ben je al snel genoodzaakt om de verwarming extra op te stoken om het huis zo lekker warm te houden. Om dit verlies van warmte tegen te gaan, is het dan ook verstandig om een goede vloerisolatie te hebben.

Koude kruipruimtes
Veel kruipruimtes zijn enorm koud, vochtig en soms zelfs nat. Doordat de kou optrekt en het vocht soms tegen de vloer aankomt, ontstaat er vaak een vervelende situatie die eenvoudig voorkomen had kunnen worden. Aan de bovenkant van een kruipruimte kan namelijk eenvoudig vloerisolatie worden aangebracht in de vorm van welfsels. Hierdoor wordt de vloer niet koud of nat en wordt de warmte opgeslagen. Maar ook zonder kruipruimte is het mogelijk om je vloer te isoleren. Dit kan namelijk door vloerisolatie te plaatsen bovenop de betonplaat op de vloer. 

Verschillende soorten vloerisolatie
Er zijn verschillende manieren van vloerisolatie mogelijk. Een daarvan werkt door middel van thermokussens. Het principe hierachter is vergelijkbaar met een thermofles. De kussens zorgen ervoor dat er geen warmte tussen de onderkant van de vloer en de kruipruimte mogelijk is. Door deze manier van vloerisolatie blijft de warmte op de plek waar jij deze wilt hebben, namelijk in de kamer. Met deze vloerisolatie wordt de vloer zelfs de warmste plek van de kamer wanneer je ’s nachts je verwarming uit hebt staan. Een andere manier is vloerisolatie met bodemfolie. Deze manier van vloerisolatie voorkomt dat er vocht uit de kruipruimte naar boven komt. Hierdoor zorgt bodemfolie altijd voor een nette en schone vloer in de kamer.

Overige warmtebronnen
Naast vloerisolatie wil je jouw huis natuurlijk door middel van groene stroom voorzien van een warme temperatuur. Je kunt bij NLE terecht voor verschillende pakketten. Groene stroom van NLE wordt zowel door waterkrachtcentrales als windmolens opgewekt. Kijk voor meer informatie op https://www.nle.nl/energie/producten/onze-producten.