Warmte-isolatie

Warmte-isolatie is aan te brengen in verschillende plekken in je woning. Voor elke woning is het verschillend waar de meeste warmte verloren gaat, maar in de meeste woningen gaat veel warmte verloren bij de ramen. Heb je nog enkel glas? Zorg allereerst dan dat je dit zo snel mogelijk vervangt door dubbel glas.

Warmte-isolatie in het dak
Naast de ramen, is ook het dak een plek waar veel warmte verloren gaat. Warmte-isolatie toepassen in het dak is in veel gevallen dan ook een slimme investering. Warmte stijgt op, waardoor er gemiddeld zo’n 25% van de warmte via het dak het huis verlaat. Dakisolatie is gemakkelijk aan te brengen en kan veel warmte binnen het huis houden!

Overige isolatieplekken
Naast het dak zijn er nog genoeg andere plekken in het huis waar warmte-isolatie toegepast kan worden. Neem bijvoorbeeld de muren. Hier gaat ook zo'n 35% warmte verloren. Vooral spouwmuren kunnen eenvoudig gevuld worden met isolatiemateriaal. Door warmte-isolatie aan te brengen in spouwmuren kun je snel en eenvoudig je energiekosten omlaag brengen. Een andere plek in het huis om warmte-isolatie aan te brengen is de vloer. Ook hier gaat veel warmte verloren terwijl dit goed te isoleren is.

Andere tips
Naast warmte-isolatie is het ook mogelijk om met radiatorfolie of met tochtstrips warmte binnenshuis te houden! Dit zijn relatief goedkope en eenvoudige oplossingen om enkele euro's op je energiekosten te besparen.