Water besparen

Een van de grootste kostenposten van veel Nederlandse huishoudens is warm water. Veel Nederlanders willen hier graag op besparen, maar weten niet waar ze moeten beginnen of waar de grootste winst te behalen valt. Dit is waar wij in beeld komen! Wij geven je graag een aantal tips die tot grote besparingen leiden.

Water besparen met douchen
Een van de grootste waterverbruikers is niet de douche, maar het bad. Het is natuurlijk heerlijk om af en toe een bad te nemen, maar als je dit vaak doet kun je alleen al veel water besparen door voor de douche te kiezen. Een douche gebruikt, gemiddeld genomen, namelijk twee keer zo weinig water als een bad. Nadat je deze eerste stap naar waterbesparing hebt gezet komt er nog een tweede. Kies voor een energiezuinige of waterbesparende douchekop en bespaar ook per douchebeurt water. Deze douchekoppen zijn niet superduur en kunnen je jaarlijks gemakkelijk helpen besparen. 

Andere waterbesparende methoden
Naast uitgebreid badderen verruilen voor een korte douchebeurt met besparende douchekoppen, zijn er nog een aantal maatregelen die je kunt treffen. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van je waterleidingen (een zo kort mogelijke afstand tot de boiler), of het installeren van thermostatische douchekranen (zodat water sneller de gewenste temperatuur bereikt). Ook dit zijn manieren om eenvoudig te besparen op warm water.

Overige manieren om te besparen op energie
Warm water is natuurlijk maar één onderdeel van je energierekening. Er zijn hiernaast gelukkig nog meer punten waarmee je je energierekening verder naar beneden krijgt, zoals isolatie. Bekijk onze pagina met meer tips over isolatie en andere energiebesparende maatregelen.