You're on the prod environment.

Goedkope energieleveranciers Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij heeft de energiemarkt in Nederland flink opgeschud. Energieleveranciers concurreren meer en dat levert prijsvoordeel op voor jou als klant. De Nederlandse Energie Maatschappij is en blijft een van de goedkoopste energieleveranciers van Nederland.

Eerlijke marktwerking

Een Nederlandse energiemarkt die inzichtelijk en begrijpelijk is met eerlijke marktwerking. Dat is een belangrijke missie van de Nederlandse Energie Maatschappij. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot meer concurrentie op de energiemarkt en de Nederlandse Energie Maatschappij is inmiddels uitgegroeid tot de vierde energieleverancier in de Nederlandse markt.

Goedkope tarieven bekijken

Stap nu over

voor gas en 100% windstroom

Bekijk aanbod
Nu
bij 3 jaar
150
'Kom erbij'-
bonus

Makkelijk overstappen

Maak vandaag nog de overstap naar de grootste onafhankelijke energiemaatschappij in de Nederlandse markt en een van de meest goedkope energieleveranciers. Je begint dan direct met besparen. Overstappen van een van de andere energieleveranciers naar NLE is heel eenvoudig. Je meldt je aan als nieuwe klant en profiteert van een goedkope prijs per kilowattuur (kWh), wij regelen de rest. Je hebt er geen omkijken naar en de energielevering blijft gegarandeerd.

Overstappen

Van aanmelding tot levering

1 Bevestiging aanmelding Binnen 1 minuutje
2 Energiecontract & termijnbedrag Meestal binnen een uur
3 Wettelijke bedenktijd 14 kalenderdagen
4 Overstapservice Wij regelen de overstap
5 Aankondiging eerste incasso ± 15 dagen voor start levering
6 Verzoek meterstanden / uitlezen slimme meter ± 5 dagen voor start levering
7 Start levering 4 tot 6 weken Afhankelijk van de looptijd van je huidige energiecontract kan dit langer duren.

Stroometiket

Vanaf 2005 informeren alle energieleveranciers hun klanten over de bronnen van de geleverde stroom in het voorgaande jaar, zoals vastgelegd in de energiewetgeving. Ook NLE publiceert dit zogeheten ‘Stroometiket’.

Hoe werkt het?

NLE is een energieleverancier maar heeft geen eigen energieproductie. Dit betekent dat wij onze energie inkopen op de handelsmarkt. Op het moment dat wij daar kopen, is de elektriciteit nog ‘bronloos’. Om de elektriciteit een bron te geven, kopen energieleveranciers zogeheten Garanties van Oorsprong (GvO's). Dit zijn gereguleerde certificaten die wij voor iedere geleverde kWh moeten overleggen.

NLE koopt voor haar stroometiket waterkrachtcertificaten in Scandinavië. Daarmee is de bron van elektriciteit 100% waterkracht geworden. Hoewel dit 100% groen mag worden genoemd en het inderdaad duurzamer is dan grijze stroom, willen wij je er in alle eerlijkheid op wijzen dat die certificaten door de jaren heen steeds goedkoper zijn geworden. In 2012 kostte het leveren van 100% waterkracht voor een gemiddeld huishouden ongeveer €1,44 extra.