You're on the prod environment.

100% groene elektriciteit opgewekt in Nederland en andere Europese landen

En altijd zo scherp mogelijke energieprijzen

Stap nu over

De toekomst van energievoorziening is groen. Daarom gaan wij voor duurzame energie. En wel voor 100% groene energie uit Nederland en andere Europese landen. Maar je wilt ook niet te veel betalen. Dat begrijpen wij. Onze energieprijzen zijn dan ook altijd zo scherp mogelijk.

Hier komt onze stroom vandaan

NLE biedt 100% groene energie aan. Maar misschien vraag je je nu af waar die energie dan vandaan komt. We zijn er graag transparant over. In onderstaand stroometiket, zie je precies hoe onze energie vorig jaar is opgewekt. En ook waar het vandaan komt.

Stroometiket NLE 2021

Windenergie Biomassa Waterkracht Zonne-energie

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2021 werd al onze energie opgewekt in Nederland of andere Europese landen. 41,72% van onze energie werd opgewekt door windmolens. In Nederland (22%), maar ook bijvoorbeeld Italië (59%) en Spanje (13%). De overige energie is afkomstig van biomassa (33,60%), water (24,49%) en zon (0,19%).

NLE, onderdeel van de Nuts Groep

NLE maakt samen met Budget Energie onderdeel uit van de Nuts Groep. Gezamenlijk hebben ze natuurlijk ook een stroometiket. Ook de stroom van Budget Energie was volledig groen. De energie die voor beide bedrijven werd opgewekt is samen voor 81,92% afkomstig van wind. Ook werd er energie opgewekt uit waterkracht (7,6%), biomassa (10,43%) en een klein beetje was afkomstig van de zon (0,06%).

Stroometiket NLE 2020

Waterkracht Windenergie Biomassa Zonne-energie Overig

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2020 werd al onze energie opgewekt in Nederland of andere Europese landen. Energie uit waterkracht komt voornamelijk uit Noorwegen (35%), Italië (22%) en Spanje (25%). Onze energie uit biomassa komt voor het overgrote deel uit Frankrijk (98%). Onze zonne-energie is volledig opgewekt in Nederland.

NLE, onderdeel van de Nuts Groep

NLE maakt samen met Budget Energie onderdeel uit van de Nuts Groep. Gezamenlijk hebben ze natuurlijk ook een stroometiket. Ook deze stroom was samen 100% groen: 21,66% energie uit waterkracht, 76,74% windenergie, 1,42% uit biomassa, 0,03% zonne-energie en 0,15% overig.

Stroometiket NLE 2019

Waterkracht Windenergie

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2019 werd 39% van alle windenergie opgewekt door Italiaanse windmolens, 19% door Spaanse, 11% in zowel Denemarken als Noorwegen en 8% in Nederland. De overige energie werd opgewekt in andere Europese landen. Van onze waterkrachtenergie komt het overgrote deel (68%) uit Spanje en 24% uit Italië. Ook hierbij geldt dat de overige energie is opgewekt in andere Europese landen.

Groene energie: hoe werkt het?

Je sluit een contract af waarbij 100% groene energie wordt gegarandeerd. Krijg je dan ook echt alleen groene energie? Het antwoord is helaas nee. Het elektriciteitsnet bevat een mix van groene én grijze stroom. Groene stroom is opgewekt door bijvoorbeeld de wind of zon. Grijze stroom wordt vaak opgewekt in kolencentrales. Er komt geen andere energie uit je stopcontact als je kiest voor groene energie, maar je maakt wel mogelijk dat er meer groene energie opgewekt wordt. Op die manier draag je dus bij aan een groener elektriciteitsnet.

Stap nu over

voor gas en 100% groene energie

Bekijk aanbod
Ontvang
mooie
bonus

Energie besparen

Klanten van NLE besparen al op hun energiekosten door de scherpe tarieven. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook allerlei besparingstips die ervoor zorgen dat je simpelweg minder energie verbruikt. En dat scheelt weer in de kosten. We hebben allerlei goedkope en gemakkelijke tips op een rijtje gezet. En ook een aantal energiebesparende maatregelen.

Besparingstips

Overstappen is zo gepiept

Met de overstapservice van NLE kun je snel, makkelijk en zonder zorgen overstappen van energieleverancier. Je hoeft hier na je aanmelding zelf niets meer voor te doen. De energielevering loopt tijdens je overstap gewoon door. Zo kom je geen moment zonder energie te zitten. Gelukkig maar.

Hoe stap ik over?

Écht goede service

Dat klinkt misschien een beetje overdreven. Maar we menen het. Wij willen écht goede service bieden. Daarom kun je ons bereiken via allerlei kanalen. En we gebruiken in contracten, voorwaarden en al onze andere communicatie begrijpelijke taal. Beloofd.

Klantenservice