You're on the prod environment.

Voordelige stroomtarieven

De Nederlandse Energie Maatschappij ("NLE") levert stroom en gas tegen zeer gunstige tarieven. De tarieven per kWh kun je bij NLE vastzetten voor 1, 3 of 5 jaar. Zo profiteer je langer van onze lage stroomtarieven.

Lage stroomtarieven

Bij NLE profiteer je altijd van voordelige stroomtarieven, of je nu kiest voor een contract van 1, 3 of 5 jaar. Het tarief bij een enkeltariefmeter is in heel Nederland gelijk. Als je een dubbele meter hebt, kun je gebruikmaken van een dubbeltarief. Dit betekent dat je 's nachts en in het weekend minder betaalt voor je elektriciteit. Dat kan aantrekkelijk zijn als je heel bewust op deze tijden de wasmachine, televisie of andere elektrische apparaten gebruikt. Overdag is je tarief dan iets hoger. Tegenwoordig zijn de verschillen tussen het normaal- en daltarief dusdanig klein, dat het moeilijk is om hier echt veel voordeel uit te halen. Meestal gaat het om een paar euro's op jaarbasis.

Overige stroomkosten

Per kWh aan stroom betaal je naast het leveringstarief van de Nederlandse Energie Maatschappij ook btw, energiebelasting en opslag duurzame energie. Deze belastingen worden door de stroomleveranciers bij de klanten geïnd en zijn verwerkt in de prijs per kWh. Deze kosten vind je dus terug op jouw rekening van NLE. De hoogte van deze belastingen wordt vanuit de overheid bepaald en deze kosten zijn bij elke energieleverancier gelijk. Naast de belastingen ontvang je bij stroom ook een vergoeding van de overheid; de vermindering energiebelasting. Deze is voor elk huishouden gelijk. De heffingskorting wordt op uw jaarafrekening van de Nederlandse Energie Maatschappij in mindering gebracht. De energiebelasting, opslag duurzame energie en heffingskorting worden door de overheid jaarlijks vastgesteld. Deze kosten liggen dus niet vast.

Vaste leveringskosten stroom

Naast de totaalkosten per kWh betaal je vaste leveringskosten. Dit kun je zien als een maandelijkse vergoeding voor de administratiekosten van je energieleverancier. Deze kosten staan gedurende de looptijd van je contract vast.

Kosten netbeheer

De netbeheerder is verantwoordelijk voor het energienet. Om gebruik te maken van het energienet, betaal je kosten aan de netbeheerder. De netbeheerkosten bestaan uit kosten voor de aansluiting, het transport en voor de meetdiensten. De tarieven hiervoor zijn afhankelijk van wie jouw netbeheerder is. Voor deze kosten ontvang je geen aparte factuur. Alle kosten staan namelijk op één nota. Dat is wel zo gemakkelijk.

Stap nu over

voor gas en 100% windstroom

Bekijk aanbod
Nu
bij 3 jaar
150
'Kom erbij'-
bonus