Installatie

De installatie

Ga je zelf installeren? Dat is natuurlijk helemaal gratis! We hebben een eenvoudige installatiehandleiding voor je geschreven waardoor je zo door de installatie heen vliegt. Als je een glasvezelaansluiting hebt, is installatie door onze professionele NLEx-installateur verplicht en dus ook gratis. Ligt er een koperaansluiting op jouw adres? Dan kun je kiezen of je zelf wil installeren of dat je de installatie liever toch door onze installateur laat doen. De kosten voor de installateur zijn dan €79. Klant bij Ziggo? Dan geven we je een extra cadeautje: wij betalen de installateur (t.w.v. €79) voor je! Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de werkzaamheden van de installateur.

Altijd gratis is de WiFi-check. Mocht je wat extra’s nodig hebben, omdat je bijvoorbeeld hele dikke muren hebt, veel tv’s, je kabels te kort zijn of je ISRA-punt niet in orde is, dan kan het zijn dat er extra kosten bij komen. Deze kosten vind je hier. De eventuele extra kosten die tijdens je installatie gemaakt worden moet je ter plekke, via pin, bij de installateur afrekenen.

Mogen wij Alles-in-1 van NLEx ook bij jou thuis komen installeren? Let’s go!

Hoe werkt de gratis installatie als je overstapt vanaf Ziggo?
Het merendeel van de Nederlandse huishoudens is nog steeds klant bij een van de traditionele telecomproviders. Dat zien we, als uitdager van de telecommarkt, graag anders. De gratis installateur (t.w.v. €79) voor Ziggo-klanten is dus bedoeld als duwtje in de rug. Bij je aanmelding voor een Alles-in-1-contract geef je aan dat je huidige telecomprovider Ziggo is en dan brengen we de kosten voor de installateur niet bij je in rekening.

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we in het landelijke register na of je huidige telecomprovider correct is doorgegeven. Zo weten we zeker of je in aanmerking komt voor de gratis installateur. Als na deze check blijkt je toch niet in aanmerking komt voor de gratis installateur, worden de kosten voor de installateur alsnog in rekening gebracht, tenzij je ervoor kiest om het Alles-in-1-pakket zelf te installeren. Eventuele extra kosten tijdens de installatie betaal je ter plekke, via pin, aan de installateur. Voor de vaststelling van de gratis installateur is de administratie van NLEˣ leidend, hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Wat doet de NLEx-installateur bij de installatie?
Onze installateurs doen er alles aan om je overal in huis volledige WiFi-dekking te geven, juist ook op die lastige plaatsen. Wat ze doen?

  1. Controleren of je ISRA-punt (je hoofdaansluiting) werkt*
  2. Het modem aansluiten
  3. Verbinding maken met 1 apparaat (bekabeld of draadloos)
  4. De netwerknaam en het wachtwoord instellen
  5. De gratis WiFi-check
  6. De WiFi-versterker installeren
  7. 1 tv-ontvanger installeren op 1 tv (op basis van de bestaande bekabeling)
  8. Bellen installeren
  9. Testen of alles werkt
  10. Uitleggen hoe alles werkt

Tijdens de installatie moet er iemand aanwezig zijn van 18 jaar of ouder. Is dit niet het geval? Dan mag de installateur niets doen en moeten we helaas kosten in rekening brengen.

Mogen wij Alles-in-1 van NLEx ook bij jou thuis komen installeren? Let’s go!

*Het is mogelijk dat het ISRA-punt beschadigd, verwijderd of om een of andere reden onbruikbaar is. Zonder volledig werkend ISRA-punt kan de installatie niet worden afgerond. Er zitten kosten verbonden aan werkzaamheden aan het ISRA-punt, zoals het herstellen of plaatsen ervan. Kosten voor meerwerk komen voor jouw rekening. Lees hier meer over het ISRA-punt.