Internet

Koper of glasvezel? Doe de postcodecheck en zie wat voor aansluiting er op jouw adres ligt.

Sluit je aan!

Doe de postcodecheck

NLEx levert over zowel koper- als glasvezelaansluitingen. Het is afhankelijk van de aansluiting op jouw adres over welke lijn we bij jou kunnen leveren. Je kunt zelf niet kiezen welke aansluiting je hebt en wij hebben hier ook geen invloed op.

Koperaansluiting

Een koperaansluiting is de meest voorkomende aansluiting in Nederland. Een koperaansluiting gaat via het traditionele telefoonnetwerk. De snelheid die je internet kan halen is dan afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Neem je bijvoorbeeld 100 Mb/s af op een koperaansluiting, dan kan het zijn dat je niet de volle 100 Mb/s haalt. In onze aanmeldflow kun je precies zien welke snelheid je kunt halen. Wel zo eerlijk!

Glasvezel

Glasvezel is precies wat het zegt dat het is: een flinterdunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met behulp van een laserlicht worden digitale gegevens betrouwbaar en supersnel via de glasvezel heen en weer gestuurd. Up- en downloaden via glasvezel is daarom altijd even snel. Als je 100 Mb/s afneemt op een glasvezelaansluiting, zal je die 100 Mb/s ook daadwerkelijk halen. Zelfs als iedereen tegelijk online is!

Netwerk van KPN

We bieden Alles-in-1 aan via het vertrouwde netwerk van KPN. Dit geldt voor zowel de koper- als de glasvezelaansluiting. Dat betekent dat we overal in Nederland een stabiele dekking bieden. Stabiel en vertrouwd dus!


 

V10-modem

Om er voor te zorgen dat je altijd en overal een snelle WiFi-verbinding hebt, leveren wij standaard een V10-modem.

Even voor de duidelijkheid: een modem zet het binnenkomende signaal om naar een internetsignaal. Een V10-modem is een soort van supermodem voor je WiFi-signaal. Je WiFi zit op een bepaalde frequentie die soms gedeeld wordt met andere apparaten in je huis, zoals een magnetron. Hoe meer apparaten op deze frequentie zitten, hoe drukker het netwerk, waardoor de WiFi trager wordt. Met het V10-modem is het mogelijk, als je mobile device het toelaat, om op zowel het 2,4 GHz en 5 GHz netwerk te zitten. Het 5 GHz netwerk is een exclusievere frequentie, en dus minder druk bevolkt, waardoor je WiFi snel blijft. Op je apparaat kun je instellen welke frequentie je wil ontvangen.


 

WiFi-versterker

Heel handig dat supersnelle internet, maar het is pas echt handig als je overal een goed signaal hebt. Daarom krijg je bij ons een gratis WiFi-versterker bij je overstap. Want wij begrijpen dat je WiFi-signaal écht goed moet zijn.

Ubiquiti

De Ubiquiti is nog een hulpmiddel zodat je internetsignaal overal even sterk is. Soms is de WiFi-versterker toch niet genoeg. Deze verliest namelijk signaal naarmate de afstand tussen het modem en versterker groter wordt. Met de Ubiquiti creëer je als het ware een heel nieuw netwerk in een andere ruimte. Vooral bij grote woningen of woningen met dikke muren is dat handig!

De installateur heeft altijd een Ubiquiti bij zich en weet precies wanneer dit accesspoint de oplossing is.  De Ubiquiti kost €135,00 en installeren we direct voor je. Wel zo handig.

NLE-forum