Installatie

De installatie

Ga je zelf installeren? Dat is natuurlijk helemaal gratis! We hebben een eenvoudige installatiehandleiding voor je geschreven waardoor je zo door de installatie heen vliegt. Als je een glasvezelaansluiting hebt, is installatie door onze professionele NLEx-installateur verplicht en dus ook helemaal gratis. Ligt er een koperaansluiting op jouw adres? Dan kun je kiezen of je zelf wil installeren of dat je de installatie liever toch door onze installateur laat doen. De kosten zijn dan €79,00. Klant bij Ziggo? Dan geven we je een extra cadeautje en is installatie altijd gratis!

Ook altijd gratis is de WiFi-check. Mocht je wat extra’s nodig hebben, omdat je bijvoorbeeld hele dikke muren hebt of veel tv’s, dan kan het zijn dat er extra kosten bij komen. Deze kosten vind je hier. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan. Wel zo duidelijk.


Hoe werkt de gratis installatie als je overstapt vanaf Ziggo?
Het merendeel van de Nederlandse huishoudens is nog steeds klant bij een van de traditionele telecomproviders. Dat zien we, als uitdager van de telecommarkt, graag anders. De gratis installatie voor Ziggo-klanten is dus bedoeld als duwtje in de rug. Bij je aanmelding voor een Alles-in-1-contract geef je aan dat je huidige telecomprovider Ziggo is, waardoor je installatie gratis wordt uitgevoerd.

In een landelijk register wordt bijgehouden bij welke telecomprovider je momenteel een contract hebt. Nadat je je hebt aangemeld, kijken we in dit register na wie je huidige provider is. Zo weten we of je in aanmerking komt voor de gratis installatie. Als je na controle alsnog niet in aanmerking komt voor de gratis installatie, worden de installatiekosten voorafgaand aan de installatie of eventueel achteraf bij je in rekening gebracht, tenzij je ervoor kiest om het Alles-in-1-pakket zelf te installeren. Voor de vaststelling van de gratis installatie is de administratie van NLEˣ leidend, hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Wat doet de NLEx-installateur bij de installatie?
Onze installateurs doen er alles aan om je overal in huis volledige WiFi-dekking te geven, juist ook op die lastige plaatsen. Zij zorgen dat het voor je werkt en gaan niet eerder weg. Wat ze doen?

  1. Het ISRA-punt (je hoofdaansluiting) checken
  2. Het modem aansluiten
  3. Verbinding maken met 1 apparaat (bekabeld of draadloos)
  4. De netwerknaam en het wachtwoord instellen
  5. Een gratis WiFi-check
  6. De WiFi-versterker installeren
  7. Interactieve tv installeren op 1 tv-ontvanger (op basis van de bestaande bekabeling)
  8. Bellen installeren
  9. Testen of alles werkt
  10. Uitleggen hoe alles werkt