Over het ISRA-punt

Ontvang jij internet via een koperaansluiting? Dat betekent dat je een ISRA-punt (nodig) hebt. ISRA staat voor Infra Structuur Rand Apparatuur. Het ISRA-punt is het aansluitpunt waarop je aansluiting je huis binnenkomt. Bij glasvezel heet dit FTU. Zonder ISRA-punt of FTU kun je dus geen internet ontvangen. No worries, (bijna) ieder huis heeft een ISRA-punt of FTU.

Waar vind ik mijn ISRA-punt?

Meestal zit het ISRA-punt in je meterkast, kruipruimte, gang of (in de hoek van je) woonkamer. Kijk ook eens onder de vensterbank of een andere plek in je huis dicht bij de straat.

Een ISRA-punt ziet er niet altijd hetzelfde uit. De meest voorkomende zijn hieronder afgebeeld:  

Wat is een ISRA-punt?

Click and play

Ik heb geen ISRA-punt. Wat nu?

Kun je ‘m niet vinden? Het kan ook zijn dat je ISRA-punt is weggewerkt, tijdens het stuken bijvoorbeeld. Dat is vervelend, maar onze installateur kan een ISRA-punt voor je plaatsen. Als er geen invoerkabel blijkt te zijn om een ISRA-punt op te monteren dan schakelt onze installateur KPN in. Let op: hier zijn kosten aan verbonden. Als je geen invoerkabel voor het ISRA-punt hebt, mag je het contract kosteloos ontbinden.

Yes, ik heb een ISRA-punt.

Heb je het ISRA-punt gevonden? Top! Als je gekozen hebt voor installatie door een van onze installateurs controleren zij of je ISRA-punt werkt. Het is mogelijk dat het ISRA-punt beschadigd, verwijderd of om een of andere reden onbruikbaar is. Zonder volledig werkend ISRA-punt kan de installatie niet worden afgerond en heb je dus geen internet. In de meeste gevallen kan de installateur het ISRA-punt voor je herstellen of plaatsen. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. Deze kosten vallen niet onder de gratis installatie en zijn voor je eigen rekening.

Heb je ervoor gekozen om te installeren, maar blijkt je ISRA-punt niet in orde te zijn en wil je toch een installateur? Vul dan dit formulier in en wij sturen de hulptroepen! Weten wat de installateur nog meer voor je doet? Dat lees je hier.