Stroom

Door de enorme hoeveelheid van verschillende aanbieders van stroom zien veel consumenten door de bomen het bos niet meer. Waar vind ik nu daadwerkelijk groene stroom voor de juiste prijs, is een vraag die voor veel Nederlanders lastig te beantwoorden is.

Groene Stroom
Wanneer je op zoek bent naar groene stroom, dan ben je bij de Nederlandse Energie Maatschappij aan het juiste adres. Groene stroom is eigenlijk net als gewone stroom, maar de manier waarop deze stroom opgewekt wordt is anders. Dit gebeurt allemaal op een milieuvriendelijke manier, waarvan zonnecollectoren, windmolens, waterkrachtcentrales en het verbranden van biomassa het meest bekend zijn.

Als consument merk je niet hoe deze stroom opgewekt wordt, en komt deze stroom op eenzelfde manier bij jou binnen als gewone stroom. Wanneer de energie op een van de bovenstaande manier is opgewekt, komt de stroom namelijk samen met gewone stroom op het elektriciteitsnet. Hierdoor merk je dus niet dat je groene stroom gebruikt in plaats van grijze stroom, maar steun je wel het milieu! Handig om te weten als je een energieleverancier gaat kiezen.

Daarom NLE
Wanneer je op zoek bent naar duurzame energie, kun je bij de Nederlandse Energie Maatschappij kiezen uit drie verschillende pakketten, namelijk Beetje Groen, opgewekt uit waterkracht, Groener, opgewekt met Europese windenergie en Echt Groen, opgewekt met Nederlandse windenergie