You're on the prod environment.

Stroomleverancier

NLE: een jonge, innovatieve & onafhankelijke leverancier van stroom.

De prijzen van stroomleverancier NLE behoren tot een van de voordeligste in Nederland. Toen we elf jaar geleden de Nederlandse markt voor stroom en gas open hebben gebroken daalde de gemiddelde prijs voor stroom van andere leveranciers. Daar zijn wij trots op! Inmiddels is NLE de grootste onafhankelijke stroomleverancier van Nederland met bijna 800.000 aansluitingen.

Stroomleverancier NLE: lage kosten

Als nieuwkomer in de markt voor stroom en gas hebben we geen last van de 'erfenis' waar de traditionele stroomleveranciers mee kampen. Geen verouderde systemen, luxe gebouwen of grote wagenparken. Door ons ondernemerschap hebben wij maar een vierde van het aantal medewerkers nodig die andere stroomleveranciers nodig hebben om dezelfde aantallen klanten te bedienen. Dat voordeel geven wij door aan onze klanten. Goedkope stroom en gas voor jou dus. Wil je weten wat je jaarkosten worden wanneer je klant wordt bij ons? Bereken dan nu je jaarkosten!

Betaal niet langer te veel voor energie

Bekijk aanbod

Stroomleveranciers vergelijken

Het vergelijken van stroomleveranciers is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het vinden van de goedkoopste en meest groene stroomleverancier, is een ware sport op zich geworden. Voor goedkope en groene pakketten van stroom en gas zit je goed bij NLE. De “Beetje groen: waterkracht”, “Groen: Europese wind” en “Groen: Nederlandse wind” pakketten bieden energie opgewekt met waterkrachtcentrales, Europese windmolens en Nederlandse windmolens. NLE biedt als stroomleverancier op deze pakketten ook nog eens superscherpe tarieven, zodat je niet verder hoeft te zoeken. Bekijk nu ons aanbod en profiteer van de knetterscherpe tarieven en ‘Kom erbij’-bonus van minimaal €100,-!

Goedkope stroom van NLE

Wij hebben onze naam als stroomleverancier gevestigd dankzij onze spraakmakende reclames. Maar wij zijn pas écht goed in inkopen. Dat doen we direct voor onze klanten, in tegenstelling tot traditionele stroomleveranciers. Zij hebben vaak een handelsbedrijf dat de hele dag energie koopt en verkoopt. In die markt is lange tijd veel geld verdient. Wist je bijvoorbeeld dat een kuubje gas vaak al zo’n zeven keer is gekocht en verkocht voordat het uit je fornuis stroomt? Dit voordeel geven wij direct door aan onze klanten, waardoor wij een goedkope leverancier in de markt van stroom en gas kunnen blijven.

Wij verzorgen jouw volledige overstap. Wel zo makkelijk.

Stap over naar stroomleverancier NLE

Wil jij ook groene stroom en gas voor een knetterscherpe prijs, een goede klantenservice én profiteren van onze ‘Kom erbij’-bonus van minimaal €100,-? Stap dan nu over naar stroomleverancier NLE. Het is heel gemakkelijk, want het enige dat jij hoeft te doen is je aanmelden als klant en daarna je meterstanden doorgeven wanneer je daarover een verzoek ontvangt. De rest regelen wij! Kies dus nu uit één van onze pakketten. Hieronder vind je de verschillende stappen die je doorloopt wanneer je overstapt van stroomleverancier.

Overstappen

Van aanmelding tot levering

1 Bevestiging aanmelding Binnen 1 minuutje
2 Energiecontract & termijnbedrag Meestal binnen een uur
3 Wettelijke bedenktijd 14 kalenderdagen
4 Overstapservice Wij regelen de overstap
5 Aankondiging eerste incasso ± 15 dagen voor start levering
6 Verzoek meterstanden / uitlezen slimme meter ± 5 dagen voor start levering
7 Start levering 4 tot 6 weken Afhankelijk van de looptijd van je huidige energiecontract kan dit langer duren.

Goedkope of groene stroomleveranciers

De keuze tussen goedkoop óf groen is niet langer nodig. Veel stroomleveranciers dwingen je te kiezen tussen goedkope, grijze stroom of dure, groene stroom. Wij bieden het beste van beide werelden. Groene, goedkope stroom is bij NLE een vaste standaard. Door klant te worden bij de Nederlandse Energie Maatschappij geniet je bovendien van een eenmalige 'Kom erbij'-bonus, die afhankelijk van je contractduur, kan oplopen tot €200.

Hoe zit de Nederlandse markt voor stroom en gas in elkaar?

In Nederland zijn verschillende soorten bedrijven actief in de markt voor stroom en gas. Dit zijn producenten van stroom, leveranciers van stroom, (groot)handelaren in stroom, en de netbeheerders en meetbedrijven. De netbeheerder is een nutsbedrijf en is verantwoordelijk voor het fysieke transport van stroom. De netbeheerder moet een door de overheid gereguleerd tarief hanteren, het capaciteitstarief. Hoewel de meeste consumenten alleen stroom afnemen, zijn er ook bedrijven en consumenten die stroom produceren, terugleveren.

Hoe zit de Nederlandse markt van stroomleveranciers in elkaar?

In 2004 is de markt voor stroom en gas geliberaliseerd. Sinds dat jaar heeft iedere consument de keuze om zelf een stroomleverancier te kiezen. Als consument sluit je een contract af met de stroomleverancier. Sinds 2004 is het aantal stroomleveranciers sterk gestegen. Momenteel zijn er meer dan 25 stroomleveranciers op de markt. Een stroomleverancier zorgt er voor dat er gedurende het contract voldoende energie aanwezig is om aan de verwachte vraag van de afnemer te voldoen. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het sturen van de factuur voor de verschillende kostenposten, het beantwoorden van je vragen over stroom en gas en het opvragen van je meterstanden.

Stap nu over

voor gas en 100% groene stroom

Bekijk aanbod
Nu
bij 3 jaar
150
'Kom erbij'-
bonus

Hulp nodig bij het overstappen? Bel 0800 - 4664 (gratis)

"Het was de eerste keer, maar was verrast over de snelheid en behulpzaamheid."

Beoordelingscijfer: 10

- Review op Tevreden.nl