You're on the prod environment.

Waarheid als een poe

Een paar weken geleden plaatsten wij een advertentie onder de titel ‘Jokkebrokken’. Daarin vertelden we dat groene stroom meestal grijze stroom is die ‘groen’ wordt gemaakt door het kopen van goedkope certificaten. Doel van de advertentie was een discussie op gang te brengen. Maar omdat we iets vertelden dat in kleine kring al jarenlang bekend was, hadden we daar geen torenhoge verwachtingen van.

Waarheid als een poe

Reacties in de media

Ruim voordat de werkdag begon, barstte de discussie op internet al los. Even later liepen reporters en cameraploegen de deur plat. Dag- en opiniebladen stonden dagenlang bol van stellige meningen. De foto van bovenstaande ‘poe’ was overal te zien. En op social media was groene stroom zowaar even trending topic. Dat we zelfs het achtuurjournaal haalden en de minister naar de Kamer werd geroepen voor toelichting, stond - zeg maar - niet in het plan.

En nu?

Wijzelf ontvingen veel positieve reacties. Vooral van onze klanten. En milieuorganisaties nodigden ons plotseling uit om met ze in dialoog te gaan. Er was natuurlijk ook kritiek. Daarbij overheerste de vraag: wat gaan jullie zelf doen dan?

Nou, dit: u kunt, vanaf vandaag, op onze website zélf kiezen hoe groen u uw stroom wilt hebben én zien welk prijskaartje daaraan hangt. Daarnaast openen we een online-outlet waar u zonnepanelen kunt bestellen van goede kwaliteit. Natuurlijk tegen een lage prijs. Want we blijven uiteraard ook op prijs de markt uitdagen.

We gaan door

De missie van de Nederlandse Energie Maatschappij is om de energiemarkt open te breken en transparant te maken. We zijn nu al de vierde leverancier van Nederland met bijna 750.000 elektriciteit- en gasaansluitingen. Hoe meer mensen er overstappen, hoe meer concurrentie. Des te lager worden de energieprijzen en des te beter de dienstverlening. Ook zetten wij ons in voor een verstandige overgang naar duurzame energielevering. Dat is onze rol. Wij houden de markt scherp en daardoor betaalt iedereen minder voor energie. En we gaan door.